Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Ράμα: Η Χειμάρρα είναι αλβανική γη

Ψηφίστηκε, τελικά, η νέα διοικητική- εδαφική μεταρρύθμιση. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η αλβανική συνέλευση ψήφισε σήμερα (χθες) με 88 ψήφους υπέρ, μία κατά και μία αποχή, την πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση στη χώρα.
Μετά από μεγάλη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, 88 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, κατά ψήφισε ο Βαγγέλης Ντούλε από το ΚΕΑΔ , ενώ ένας βουλευτής του LSI  που εκλέγεται στην περιοχή του Αργυροκάστρου απείχε.

Έτσι, η χώρα θα έχει τώρα 61 εδαφικές περιφέρειες .

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο επικεφαλής του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, έκλεισε την κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την περίοδο αυτή, ενημερώνοντας τα μέλη ότι η πρώτη συνεδρίαση της νέας περιόδου να ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ.

Παρών στη συνεδρίαση της αλβανικής Βουλής, ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Αρβίζου, ο οποίος μετά τη λήξη της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης υποστήριξε την ψηφισθείσα μεταρρύθμιση.

«Υποστηρίζουμε την εδαφική – διοικητική μεταρρύθμιση», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, αυτό σημαίνει  ότι υλοποιείται η μεταρρύθμιση με την αποκέντρωση. Είναι σημαντικό αυτό, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα της μειονότητας».

Ράμα η Χιμάρα είναι αλβανική γη

Ο επικεφαλής του Κόμματος της Ένωσης για τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα- ΚΕΑΔ,  Βαγγέλης Ντούλε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, περιέγραψε τη μεταρρύθμιση αυτή παράνομη και ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Ο Ντούλε πρότεινε το ζήτημα να επιλυθεί στη Χιμάρα με δημοψήφισμα, «αλλιώς αυτή η μεταρρύθμιση θα αποτύχει όπως ακριβώς και η απογραφή του πληθυσμού», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  απαντώντας στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, είπε ότι η Χιμάρα αποτελεί αλβανική γη και θα αντιμετωπιστεί, όπως κάθε άλλη περιοχή της Αλβανίας.

«Το γεγονός ότι στην πόλη της Χιμάρα ζει μια ελληνική μειονότητα, αυτό δεν αποτελεί στοιχείο ότι δεν μπορεί να ενσωματωθεί. Η Χιμάρα ήταν και είναι μια αλβανική επαρχία», δήλωσε ο Ράμα, σύμφωνα με την Gazeta Shqip.

--

2 σχόλια:

  1. exete skiliasi mpastardaxia... gamiontas ta sas pame apo do k pera...tourkosporei gamo to spiti sas......geigrekesh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ah se brenga ke ne zemer 4 gusht ora 6:39 sic duket je i mirinformuar se sumen e motres sate
    e kane vizituar shume greke dhe e kane kaluar normalen HYRJE - DALJES. ja kane zgjeruar shume dhe spo gjeni sherim. prandaj keni kaq urejtje per greket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή