Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Συνελήφθησαν 40 Αλβανοί για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθησαν 40 Αλβανοί για συμμετοχή στο Ισλαμικό ΚράτοςΣαράντα Αλβανοί που είναι ύποπτοι ότι πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ συνέλαβε τη ΔΕΥΤΕΡΑ η Αστυνομία του Κοσόβου, σε μία επιχείρηση καταστολής η οποία έχει στόχο να αποτρέψει τη στρατολόγηση εθελοντών μαχητών αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, εκρηκτικά, όπλα και πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων κατασχέθηκαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας.
Οι 40 συλληφθέντες ανακρίνονται ως ύποπτοι για πράξεις που αντιβαίνουν στη συνταγματική τάξη του Κοσόβου καθώς και για κατηγορίες ότι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους, αναφέρεται σε δήλωση της αστυνομίας.
Ωστόσο, πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών του Κοσόβου, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, είπε πως πιστεύεται ότι 100 ως 200 αλβανικής καταγωγής πολίτες του Κοσόβου έχουν πάει μέχρι τώρα στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν.
«Οι συλληφθέντες ανακρίνονται και επιδιώκουμε να συλλάβουμε και άλλους οι οποίοι δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου Μπακί Κελάνι. Δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι διαφεύγουν.
Ερευνήθηκαν επίσης μουσουλμανικοί χώροι προσευχής που πιστεύεται πως είχαν χρησιμεύσει για τη στρατολόγηση μαχητών.
Σε κυβερνητική δήλωση που εκδόθηκε για τις συλλήψεις αναφέρεται: «Το κράτος μας θα υπερασπισθεί σθεναρά τις πολιτισμένες ευρωατλαντικές αξίες, την ατομική ελευθερία, το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους, τα συνταγματικά και τα νόμιμα δικαιώματα όλων των κοινοτήτων στο Κόσοβο».

2 σχόλια:

  1. αυτοι ειχαν μαθει να αγαπουν τους ομοθρησκους αδελφους τους και να θυσιαζονται για εμας τους Βορειοηπειρωτες ποιος Ελληνας της Ελλαδας ενδιαφερθηκε πραγματικα για το καλο μας ακομα αυτοι που λενε οτι ειναι εθνικηστες πατριωτες κανουν πως μας αγαπουν για το συμφερον τους και πισοπλατα να μας λενε Αλβανους ποιος ηρθε να μας κοιταξει αυτα τα εικοσι χρονια που ζουμε σαν σκυλια στην ελλαδαρα τους και κοινωνικα ειμαστε ισοτιμοι με ολλους τους υπολοιπους αλλοεθνεις οι Αλβανοι εχουν μαθει να αγαπουν θανασιμα και να παλευουν με νυχια και με δοντια για τους ομοεθνεις τους κοσοβαρους αλβανοσκοπιανους και τους Αλβανους στη Σερβια και στο Μαυροβουνιο ακομα ενδιαφερονται για καποιους ορθοδοξους αλβανωφωνους απο καποια χωρια της Φλωρινας που τους θεωρουν ομοεθνεις τους και καπιοι ντοπιοι απο αυτα τα χωρια λενε οτι ειναι Αλβανοι ετσι καπιοι Αλβανοι μουσουλμανοι αγαπουν τους ομοθρησκους τους στα βαλκανια στη μεση ανατολη και τις αραβικες χωρες και φτανουν στα ακρα για αυτους οχι οπως οι δικοι μας ψωροελαδιτες ρουφιανοι που μια ζωη κοιτουν να μας κανουν τον ταφο πισωπλατα.Μπορει με τους αλβανους να μας χωριζουν πολλα αλλα ας παρουμε για παραδειγμα απο τους γειτονες την εθνκη τους ενοτητα και την ομοθρησκη αδελφοσυνη των μουσουλμανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι τα ισοπεδωνεις ολα;Ασε τα κομματα και τα αποκομματα.Ποιος σου ειπε οτι ολοι οι ελληνες σκεφτονται ετσι;Δε γουσταρω κανενα κομμα εγω προσωπικα.Παντα σας σκεφτομαστε εμεις,οι αληθινοι και ακομματιστοι πατριωτες,δυστυχως ειμαστε λιγοι.Εγω στεναχωριεμαι και κλαιω για αυτα που μαθαινω οτι σας κανουν.Οπως εκλαψα και για την δολοφονια του Αριστοτελη.Δεν ειμαι αδιαφορη με αυτα που συμβαινουν.

      Διαγραφή