Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τέσσερις Αλβανοί και ένας Ιταλός, είχαν «αδειάσει» κοσμηματοπωλείο στο Λούρο

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟΝ ΛΟΥΡΟ

Κρατούνται οι δύο, αναζητούνται οι υπόλοιποι

RIFIFI-26 6 14Τέσσερις Αλβανοί και ένας Ιταλός, ήταν οι δράστες του «ριφιφί» που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λούρο Πρέβεζας.
Το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα, ταυτοποίησε τους δράστες ηλικίας, 26,33, 28 και 27 ετών και 34 (ο Ιταλός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.
Ήδη ο ένας από τους δράστες συνελήφθη στο Μεσολόγγι, ενώ ένας ακόμη βρίσκεται ήδη κρατούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.
Η διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου, με τη μέθοδο του ριφιφί,  είχε γίνει τις μεταμεσονύχτιες ώρες  της 24ης προς 25ης Δεκεμβρίου 2013. Συγκεκριμένα οι δράστες  αφού διέρρηξαν αρχικά διπλανό κατάστημα, στη συνέχεια με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, δημιούργησαν  τρύπα σε μεσοτοιχία, η οποία εφάπτεται με το κοσμηματοπωλείο, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Όπως  διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας για να υλοποιήσουν το σκοπό τους, εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού του κοσμηματοπωλείου, ενώ χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους, κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής («αχυράνθρωπων»), έτσι ώστε να μην «αφήσουν» στοιχεία, που θα τους συνδέουν με τις πράξεις τους, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες ανακάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες τη διετία  2011-2012, συμμετείχαν σε διαρρήξεις χρυσοχοείων, με την ίδια μέθοδο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, των Δελφών και της Καρδίτσας, ενώ μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2012 στις Σέρρες. Το «βιογραφικό» τους είναι πλούσιο πάντως καθώς έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν και για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές, ναρκωτικά κ.α.
Η Ασφάλεια Πρέβεζας συνεχίζει τις έρευνες, τόσο για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, όσο και για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες εγκληματικές πράξεις.


proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου