Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Γιώργος Τρίχας:Υποψήφιος Περιφερειακό Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα

Γιώργος Τρίχας, ευπρέπεια και όραμα για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση

Οι ραγδαίες μεταλλαγές του πολιτικού μας πεδίου, ένεκα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε και των οδυνηρών προβλημάτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία, ανέδειξαν την μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης του πολιτικού μας πεδίου και την ανάληψη πρωταγωνιτικών ρόλων απο τους ενεργούς πολίτες.
Τους ενεργούς πολίτες, που μπορούν απεξαρτημένοι απο την ιδιοτέλεια των κομματικών μηχανισμών, να έχουν αδέσμευτη σκέψη, να οραματίζονται την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών και να αποτυπώνουν με ευπρέπεια και δημοκρατικό ήθος, τα νεα πολιτικά προτάγματα του γοργού κοινωνικού βηματισμού. Και βεβαίως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου συνιστούν μια μοναδική ευκαιρία, οι ενεργοί πολίτες να πάρουν τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια τους και να δρομολογήσουν την εξυγίανση του πολιτικού μας πεδίου, που βρίθει απο τον παρασιτισμό και την κομματική κερδοσκοπία.

Σε αυτά τα νέα άξια παιδιά που σαρκώνουν την κοινωνία των πολιτών, ανήκει και ο καλός φίλος Γιώργος Τρίχας, που κατέρχεται υποψήφιος Περιφερειακό Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Είναι ένας νέος άνθρωπος με στέρεα πολιτική παιδεία, ευγενές όραμα για την κοινωνία, δημοκρατικό ήθος και άξια επιστημονική συγκρότηση ως οικονομομολόγος. Ο Γιώργος Τρίχας αίρει την καταγωγή του απο την προμαχούσα, σε όλους τους μεγάλους αγώνες της εθνεγερσίας Βόρειο Ήπειρο. Την Βόρειο Ήπειρο, που πάντα προικοδότησε την ελληνική πατρίδα, με άξιους πολιτικούς, λαμπρούς επιστήμονες, αλλά και επιτυχημένους επιχειρηματίες. Οι οποίοι σε όλα τα προσκλητήρια της ελληνικής πατρίδας ήταν δυναμικά παρώντες για να προστρέξουν την Ελλάδα και να στηρίξουν με το αίμα τους, κάθε προσπάθεια αναγέννησής της. 

Και μέσα και απο τους χώρους των άξιων νέων παιδιών της Βορείου Ηπείρου, τα οποία σήμερα ακμάζουν στα γράμματα, τον πολιτισμό και το επιχειρείν - με τα διδακτορικά τους και τις επίζηλες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους καριέρες - ο άξιος Γιώργος έδωσε μεγάλες μάχες, τόσο για την οργανική ενσωμάτωση των ξεριζωμένων Βορειοηπειρωτών στις πολιτικές και κοινωνικές δομές της ελληνικής πολιτείας, όσο για την δικαίωση των ιερών και οσίων, του λαμπρού αυτού κομματικού της ελληνικής πατρίδας. Σε όλα τους τα προβλήματα, όπως ιθαγένεια, ισότιμη προσπέλαση στις εκπαιδευτικές δομές, πανεπιστήμια, υποτροφίες κ.α., υγεία, περίθαλψη κ.λ.π. της ελληνικής πολιτείας,  ο Γιώργος Τρίχας έδωσε το δυναμικό παρόν και με τους αδιάλειπτους αγώνες του, μέσα απο τις θεσμικές επάλξεις που υπηρέτησε -Γραμματέας Συνομοσπονδίας Βορειο Ηπειρωτών κ.λ.π. - συνέδραμε καθοριστικά, στην διευθέτησή τλους.

Αλλά και στην γηγενή πολιτική μας σκηνή, ο Γιώργος με την δυνατή πολιτική του αρμωτασιά, την πλατιά πολιτική του παιδεία και προπαντός το ευπρεπές πολτικά ήθος του, πολύ γρήγορα έγινε αγαπητός και αξιόπιστος συνομιλητής μεγάλων στελεχών της κεντρικής πολιτικής μας σκηνής.Αφού πάντα κόμιζε, ήθος, εμπνευσμένες πολιτικές προτάσεις, αλλά και υψηλούς οραματικούς στόχους, για την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα κάνει τό μεγάλο του αυτοδιοικητικό βήμα, κατερχόμενος στις εκλογές, με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού στον Κεντρικό Τομέα και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα έχει μια επιτυχημένη παρουσία, που θα στεφθεί με την άξια εκλογή του. Εκλογή η οποία θα του δώσει την θεσμική δυνατότητα ως ακέραιος άνθρωπος, με ευγενές πολιτικό ήθος, αλλά και υψηλούς στόχους για την ελληνική κοινωνία, να προσφέρει πολλά και να αγωνιστεί εντιμα, για την αναγέννηση του τόσο σπουδαίου σήμερα περιφερειακού αυτοδοικητικού μας θεσμού.

Ο Γιώργος Τρίχας, είναι ένας άξιος άνθρωπος, που κομίζει την ελπίδα, ανασυγκρότησης του δοκιμαζόμενου πολιτικού μας πεδίου, αλλά και την δικαίωση των ιερών και οσίων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Αν και έχω διαφορετική πολιτική αφετηρία, απο τον ευπρεπή και άξιο αυτό άνθρωπο – ανήκοντας στον κεντροδεξιό χώρο – συνιστώ σε όσους επιλέξουν να ψηγίσουν Γ. Σγουρό, να βάλουν έναν σταυρό στον Γιώργο Τρίχα. Με το ήθος και την πολιτική του ακεραιότητα θα τους δικαιώσει.
Αβραάμ Παναγιωτόπουλος

www.politikanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου