Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στην Βόρειο Ήπειρο. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου!
Με δοξολογίες και εκδηλώσεις οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τίμησαν τα 193 χρόνια που πέρασαν απ την έναρξη της επανάσταση του 1821 καθώς και την αυτοθυσία και το μεγαλείο ψυχής των ηρώων μας για μια Ελλάδα ελεύθερη απ τον Οθωμανικό ζυγό.
Σε Αγ. Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Χειμάρρα, Δέλβινο και Κορυτσά οι Έλληνες γιόρτασαν με λαμπρότητα την εθνική παλιγγενεσία. Τα Προξενεία Αργυροκάστρου και Κορυτσάς η οργάνωση «Ομόνοια» καθώς και τα Ελληνικά σχολεία της περιοχής πραγματοποίησαν μια σειρά από εκδηλώσεις περνώντας το μήνυμα πως οι θυσίες ενός λαού, που αγωνίζεται και διεκδικεί να ορίζει τη μοίρα του, δικαιώνονται μέσα από τη διαρκή προσπάθεια, την αυτογνωσία και την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Είναι από τις λίγες φορές που χωρίς φόβο η ελληνική σημαία μπόρεσε να κυματίζει με υπερηφάνεια στα χέρια των μικρών μαθητών σε έναν τόπο που έχει ποτιστεί με πολύ αίμα για μια ελεύθερη Ελλάδα, αλλά που τελικά δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί σε αυτήν. Σε αυτόν τον τόπο, που με υπομονή καρτεράει και προσδοκεί ακόμη την ελευθερία του η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά και οι εθνικές επέτειοι αποκτούν μεγαλύτερους συμβολισμούς.

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω ο Ελληνισμός Απανταχού της γης
!




Νεολαία Βορειοηπειρωτών

26-03-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου