Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Eυχετήριο μήνυμα Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου κ. Νικολάου Κοτροκόη

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, 

Εν όψει των Αγίων και Ευλογημένων Ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά θα θέλαμε, μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του Πρέσβεως της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδα Ροκανά και των συναδέλφων της Πρεσβείας, να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλες και όλους σας, καθώς και στην καθεμία και στον καθένα χωριστά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική επιτυχία, προκοπή και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.
Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι το 2014, το οποίο, κατά το πρώτο εξάμηνο, βρίσκει την Ελλάδα μας στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να αποτελέσει έτος ανάκαμψης από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο τον Ελληνικό λαό, αλλά και εσάς τούς εδώ ομοεθνείς μας.
Πεποίθησή μας είναι ότι μέσα στη νέα χρονιά που ανατέλλει, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ομόνοιας και της πολυπόθητης ενότητας στους κόλπους της Ε.Ε.Μ, καθώς έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι όλα όσα πέτυχε, μέχρι τώρα, η εδώ Ομογένεια μας ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μέσα από τις τάξεις του ιστορικού και επίσημου φορέα που την εκπροσωπεί.
Η επιτυχής και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνισμός της Αλβανίας το 2014, απαιτεί συστράτευση και συσπείρωση όλων των δυνάμεων του, καθώς και έμπρακτες υπερβάσεις εκ μέρους τόσο των πολιτικών ηγετών της Ε.Ε.Μ, όσο και όλων εκείνων που διαχώρισαν, κατά το παρελθόν, τη θέση τους.
Μόνο με συλλογικότητα και μακριά από προσωπικούς εγωισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για πλήρη κατοχύρωση και σεβασμό των δικαιωμάτων της Ε.Ε.Μ, μέσω και της συστηματικής αξιοποίησης των μηχανισμών και των θεσμικών δυνατοτήτων που παρέχει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αξιολογεί με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους έναντι των Μειονοτήτων, χώρες, όπως η Αλβανία, που φιλοδοξούν να ενσωματωθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
Εμείς ως Ελλάδα στηρίζουμε σταθερά και σθεναρά την ενταξιακή προοπτική της φίλης και γείτονος Αλβανίας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ευρωπαϊκή μετεξέλιξη της αλβανικής κοινωνίας, ευελπιστώντας ότι οι προσπάθειες μας αυτές θα τύχουν ανάλογης ανταπόκρισης από την αλβανική πλευρά. Με τις σκέψεις αυτές, σας ευχόμαστε από καρδιάς χρόνια πολλά, καθώς και ένα χαρούμενο, γόνιμο και παραγωγικό νέο έτος, ανανεώνοντας τη δέσμευσή μας ότι το Γενικό Προξενείο θα εξακολουθήσει να είναι στο πλευρό σας ακάματος συμπαραστάτης και αρωγός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας που σας απασχολούν, λειτουργώντας χωρίς αποκλεισμούς και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. 
Με εγκάρδιους πατριωτικούς χαιρετισμούς, 
Ο Γενικός Πρόξενος 
Νίκος Κοτροκόης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου