Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Αλβανία: Συνάντηση Μεντούχ Τάτσι με Έντι Ράμα

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DPA, των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.
Στη συνάντηση οι δύο άνδρες εστίασαν τη συζήτησή τους σε θέματα που είναι κοινά για τους Αλβανούς, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, τη διαδικασία ένταξης των δύο χωρών, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ενημερώθηκε για τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων, η οποία ένταξη εξακολουθεί να είναι στάσιμη καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ξεκλείδωμα της.

Ο Αλβανός ηγέτης του DPA εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει την πολιτική των διακρίσεων, χωρίς μέτρα κατά των φτωχών Αλβανών, με συνέπεια η κατάσταση του αλβανικού στοιχείου στο νοτιοσλαβικό κράτος να είναι χειρότερη από ποτέ, όπως είπε.

Η συζήτηση έγινε σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα, όπου οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι συχνές επαφές θα συμβάλλουν στην προώθηση της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα και την περιοχή.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου