Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε και με τον Ιλίρ Μέτα

O κ.  Παπούλιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Τίρανα συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής,κ. Ιλίρ Μέτα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι πλέον έχει αρχίσει μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σχέση,  η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω των κοινών επιτροπών εργασίας.

Ο κ. Παπούλιας, εξέφρασε τη  στήριξη της Ελλάδος για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. "Μια Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είναι μόνο μια συμβολή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και περαιτέρω" είπε ο Έλληνας Πρόεδρος. 

Με τη σειρά του ο Mέτα, αφού τόνισε τον ιστορικό ρόλο και την πολύτιμη συνεισφορά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την επίσκεψη και τα ουσιαστικά μηνύματα του κ. Παπούλια στα Τίρανα, οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και Ελλάδας θα σηματοδοτήσουν μια σημαντική πρόοδο.
"Στο πλαίσιο αυτό, το πνεύμα και οι αρχές της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας, Καλής  γειτονίας και  ασφάλειας μεταξύ Αλβανίας και  Ελλάδας, καθώς και οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν τη βάση  για την εξεύρεση εποικοδομητικών λύσεων σε ζητήματα που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν "είπε ο Μέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου