Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Θετική επιστολή Φούλε για τα Τίρανα

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε έστειλε μια πολυσέλιδη επιστολή, στα 27 κράτη μέλη της, από τα οποία ζητά να ψηφίσουν υπέρ της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγηθεί στην Αλβανία από το Συμβούλιο των Υπουργών του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας.


Στο κείμενο αυτό, το οποίο διαθέτει και δημοσιεύει το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, ο Επίτροπος κάνει μια λεπτομερή αναφορά στις εξελίξεις που συνδέονται με τις ενταξιακές διαδικασίες, οι οποίες διευκρινίζονται και στην τελευταία έκθεση προόδου. Ο κ. Φούλε αναφέρει ότι, η Αλβανία έχει πετύχει τα κριτήρια της που είχαν τεθεί για το 2012, απαραίτητα για την απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Ο Στέφαν Φούλε ενημερώνει τα κράτη μέλη για το σύνολο των μέτρων που έλαβε η αλβανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου τον Οκτώβριο.

«Έχοντας την ευκαιρία να συνομιλώ με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, είμαι πεπεισμένος ότι η Αλβανία έχει κάνει αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Είναι σαφές ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η Αλβανία ενίσχυσε τη θέση της σχετικά με την απόκτηση του καθεστώς της υποψήφιας χώρας», γράφει στην επιστολή του ο κ. Φούλε.

Η τελική απόφαση των κρατών μελών στην ΕΕ για το καθεστώς της Αλβανίας αναμένεται να ληφθεί στη σύνοδο των υπουργών στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. A ρε κατι ευρου-πεοι που να σου πετυχουν τωρα χασις απο λαζαρατι και μαριχουανα λεζας χωρις περιορισμους και γραφειοκρατειες και συνοριακους δασμους κατευθειαν στη κεντρικη πλατεια του Αμστερνταμ της βουδαπεστης του λονδινου των παρισιων και Βρυξελων και σε ολες τις δυτικοευρωπα΄ι΄κες πρωτευουσες συντομα ολοι Ευρωπεοι τωρα.Α ρε τρομαρα τους ουτε ξερουν που πατανε και που βρισκονται ο Φουλε και ολη η (ευρω)παρεα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή