Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Η μεθόριος με την Αλβανία δεν αστυνομεύεται" - Με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τους Αλβανούς δραπέτες ο Δένδιας

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έκανε επίσκεψη σήμερα στη Δυτική Μακεδονία.Ο Υπουργός επιθεώρησε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Νομό Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνοριοφύλακες για τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν και για το ζήτημα της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων, λόγω της παράνομης υλοτομίας.


Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα αστυνόμευσης στις μεθοριακές περιοχές.
`Η μεθόριος με την Αλβανία δεν αστυνομεύεται` - Με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τους Αλβανούς δραπέτες ο ΔένδιαςΟ κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους αστυνομικούς που συνέλαβαν σε παραμεθόριο περιοχή της Καστοριάς τους τρεις επικινδύνους κακοποιούς, δραπέτες των Φυλακών Ντρένοβα της Αλβανίας και εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του ιδίου, αλλά και της Κυβέρνησης για αυτή την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός δήλωσε:

"Θα ήθελα και εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφεραν σε πέρας την ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση σύλληψης των Αλβανών δραπετών. Νομίζω ότι τα παιδιά αυτά έδειξαν με τη στάση τους ξεκάθαρα το τι προσφέρει ο Έλληνας Αστυνομικός στην ελληνική κοινωνία στην πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Οι άνδρες αυτοί θα τιμηθούν από την Ελληνική Αστυνομία και από εμένα, αλλά προς το παρόν θα μου επιτρέψετε να τους απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.

"Θα σας στείλουμε αυτοκίνητα και θερμικές κάμερες τις επόμενες ημέρες"

Και έρχομαι τώρα στα προβλήματα της Καστοριάς. Τα εγνώριζα. Είχα επανειλημμένως συνομιλήσει με την συνάδερφο μου κα Αντωνίου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην Καστοριά, στην εκπλήρωση του καθήκοντος. Είχα την ευκαιρία να πετάξω στον Γράμμο επάνω στις περιοχές της παράνομης υλοτομίας και είδα τις τεράστιες δυσκολίες του ανάγλυφου του εδάφους, να δω το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και - να μου επιτρέψει ο Αστυνομικός Διευθυντής - να πω ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση για μία σύγχρονη αστυνομία και για μία τόσο όμορφη πόλη. Θα συναντήσω τους συνδικαλιστές και θα αντιληφθώ και εγώ ο ίδιος με την παρουσία μου τα πολλά προβλήματα.
Καταρχήν θα δώσουμε άμεσες συγκεκριμένες ενισχύσεις. Πρώτα μεν με την αποστολή, συγκεκριμένου αριθμού οχημάτων και λίγων θερμικών καμερών τις αμέσως προσεχείς ημέρες, την παροχή συγκεκριμένων οχημάτων 4Χ4 μέσα στο 2014". 

Για το "καυτό" θέμα των συνόρων με την Αλβανία - "Θα βάλουμε κάμερες διαχείρησης των συνόρων"


Ο Υπουργός είπε μεταξύ άλλων για "το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μεγάλης συνοριογραμμής με την Αλβανία, θέλω να σας πω ότι η λύση την οποία προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο είναι αφενός μεν μία μελέτη που ήδη έχει αναθέσει στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του ίδιου του Υπουργείου για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καμερών διαχείρισης των συνόρων, όπως ακριβώς έχουμε κάνει και με τον Έβρο.

Η μεθόριος με την Αλβανία είναι μία μεθόριος η οποία δεν αστυνομεύεται. Εισάγει εγκληματικότητα και δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τη μη ύπαρξη φυλακίων των ενόπλων δυνάμεων τα προβλήματα αυτά γίνονται οξύτερα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πρέπει λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η μελέτη αυτή θα είναι σύντομα έτοιμη, θα τη δούμε μαζί, θα την εντάξουμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου ΄14-΄20 που διαπραγματεύτηκα με την Ε.Ε. Θα την υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι ανάλογα με το σύστημα που θα έχει ολοκληρωθεί στον Έβρο, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 εν πάση περιπτώσει, εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε τα πράγματα. 
Είμαι δίπλα σας και θα είμαι πάντα δίπλα στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών όπως και ο Πρωθυπουργός ο κύριος Αντώνης Σαμαράς μου έχει δώσει αυτή τη ρητή εντολή".

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Δένδιας, μίλησε και για για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου