Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Αλβανία: Μειώθηκε κατά 1,9% ο μέσος μισθός κατά το β' τρίμηνο του 2013

Αλβανία: Μειώθηκε κατά 1,9% ο μέσος μισθός κατά το β' τρίμηνο του 2013Ο διορθωμένος -λόγω του πληθωρισμού- δείκτης του μέσουμισθού στην Αλβανία σημείωσε μείωση 1,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα (κεντρική) της Αλβανίας, η μείωση του πραγματικού μισθού, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τη συρρίκνωση των μισθών στον τομέα των υπηρεσιών και στον τομέα των κατασκευών.

Η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική του τρίτου τριμήνου του 2013, σημειώνει ότι από την άλλη πλευρά, ο πραγματικός μισθός στους κλάδους της βιομηχανίας συνεχίζει να αυξάνεται για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο πραγματικός μισθός στο δημόσιο τομέα αυξήθηκε κατά 3,6%. "Τα τελευταία στοιχεία από τις έρευνες εμπιστοσύνης, δείχνουν μείωση του επιπέδου των μισθών στους τομείς της μεταποίησης κατά το τρίτο τρίμηνο. Είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξες οι προσδοκίες για τον τομέα των υπηρεσιών" αναφέρει η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας.
Ο μέσος μισθός στην Αλβανία ανέρχεται στα 350 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. Αρχίσανε τα όργανα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα, τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών υπηκόων, να υπάρχει κρίση και στην Αλβανία να είναι όλα καλά. Σε λίγο που το κύμα φυγής από την Ελλάδα θα έχει γιγαντωθεί και εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι Αλβανοί υπήκοοι θα επιστρέψουν στην Αλβανία τότε λόγω της τεράστιας ζήτησης εργασίας οι μισθοί θα πέσουν κατακόρυφα. Βέβαια αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες την Αλβανία που μέχρι σήμερα έκαναν τους "τζάμπα μάγκες" σε ένα τόπο που παρουσίαζε ανάπτυξη από τα Ελληνικά κεφάλαια είτε μέσω απ' ευθείας επενδύσεων είτε μέσω εμβασμάτων των εργαζομένων Αλβανών κλπ μεταναστών στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή