Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τα ίχνη του Κούπα δείχνουν... Αλβανία

Ο διαβόητος δραπέτης Ιλίρ Κούπα διέρρηξε εξοχικό σπίτι στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας την περασμένη Κυριακή. Εκεί έμεινε για λίγες ώρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών και κατόπιν κινήθηκε στα ελΗ απόλυτη βεβαιότητα που εξέφραζαν οι αρχές τις προηγούμενες ημέρες για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, μετατράπηκε σε απόλυτη αμφιβολία. Τα ίχνη που άφησε πίσω του ο καταζητούμενος δραπέτης δεν έδειξαν σε όσους συμμετέχουν στις έρευνες μόνο ποιο ήταν το τελευταίο (;) του κρησφύγετο, αλλά και την πλέον λογική διαδρομή που θα ακολουθούσε.
Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν ο 27χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα ή επέστρεψε στη χώρα του, αν και όλα δείχνουν πως είναι πολύ πιθανό και το δεύτερο σενάριο.
Βέβαια οι Ελληνες αστυνομικοί έχουν τη διαβεβαίωση από τους Αλβανούς συναδέλφους τους πως το δεύτερο δεν συνέβη, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι αν ο Κούπα είχε επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα, θα είχε γίνει αντιληπτός από τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις έρευνες, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει καθόλου βλάστηση.
Ωστόσο, αυτό που θεωρούν δεδομένο όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, που συνεχίζονται και φαίνεται πως έχουν επαναπροσδιοριστεί, είναι ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν βοηθήσει τον Ιλίρ Κούπα, ο οποίος -ούτως ή άλλως- είναι άριστος γνώστης της περιοχής από τότε που εργαζόταν ως βοσκός.
Το σπίτι στο μεθοριακό Κερασοχώρι βρέθηκε από τους ιδιοκτήτες του παραβιασμένο, έτσι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος έσπασε την κλειδαριά και, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς από τους περίπου 200 κατοίκους του χωριού, μπήκε σε αυτό, πήρε κονσέρβες και φρυγανιές που βρήκε στα ντουλάπια της κουζίνας, ανέκτησε δυνάμεις και ξαναχάθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου