Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA: Οι Διβριώτες στηρίζουν μαζικά το δικό τους παιδί.

349Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εξελίχτηκε  η συζήτηση του Κόμματος των Ελλήνων με τους Διβριώτες την Τετάρτη το μεσημέρι. Στον γεροπλάτανο των συνελεύσεων συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού για να ακούσουν τις διακηρύξεις των υποψηφίων του ΕΕΜΜ για την περιφέρεια Αυλώνας Χρήστο Κίτσιο και Νίκο Κούρη, καθώς και να παραθέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς για την ασφάλεια, για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την πολιτική γενικότερα.

350Εξαιρετικά διαφωτιστική και συγκινητική ήταν η έναρξη της συζήτησης από τον συνταξιούχο δάσκαλο Δημήτρη Πέτα, ο οποίος τόνισε με έμφαση το γεγονός ότι ενώ  οι ΄Ελληνες γενικά έχουν την ευκαιρία να  ψηφίσουν το δικό τους κόμμα,το Κόμμα των Ελλήνων, εμείς οι Διβριώτες έχουμε και επιπλέον λόγο να στηρίξουμε το κόμμα αυτό επειδή στις πρώτες γραμμές του αγώνα έχουμε το δικό μας παιδί, τον διακεκριμένο γιατρό Νίκο Κούρη.
Με λόγια καρδιάς μίλησε σε συνέχεια ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής του ΜΕΓΑ κ. Νίκος Κούρης, ο οποίος επισήμανε ότι εμείς θα ήμαστε πάντα δίπλα σας με αγάπη και ειλικρίνεια και θα εργαστούμε με αφοσίωση όπως εργαζόμαστε καθημερινά στο επάγγελμά μας για να σας λύσουμε τα καθημερινά σας προβλήματα που είναι πολλά.
Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων και συνάμα υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αυλώνας κύριος Χρήστος Κίτσιος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στο ρόλο του εθνικού φορέα, στην προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα νέων Ελλήνων διανοουμένων να αναπτύξουν τη δημοκρατία στην οργάνωση της Ομόνοιας από το 2006 και την αναβάθμιση του πολιτικού της ρόλου, αλλά και τα μεγάλα εμπόδια που συνάντησε από το κατεστημένο.Τόνισε ότι η ίδρυση του Κόμματος « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», δεν είναι ούτε προΐόν κάποιων προσωπικών φιλοδοξιών όπως θέλουν να  το παραθέσουν οι επιτήδειοι , ούτε ένα πείραμα μιας κακιάς ώρας.Είναι η κατάληξη μιας πολύχρονης προσπάθειας να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Ελληνική Μειονότητα το 2010 τον δικό της αυθεντικό εθνικό φορέα.Αυτό είναι το Κόμμα των Ελλήνων, το οποίο σ’ αυτές τις εκλογές δικεδικεί την άμεση εκπροσώπηση των Ελλήνων στη Βουλή. Θα θέλαμε να ήμασταν στην ίδια συμμαχία όλοι οι ΄Ελληνες, αλλά οι «ηγέτες» κ. Ντούλες και κ. Μπολάνος αρνήθηκαν την πρότασή μας, ζητώντας τη διάλυση του κόμματος.Ο κ. Κίτσιος εξήρε την προσωπικότητα του συνυποψήφιου Νίκου Κούρη, τονίζοντας ότι ο τόπος μας και η κοινωνία μας θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τέτοια παιδιά γιατί με το έργο τους και τη συμπεριφορά τους μας τιμούν ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή.Το Κόμμα των Ελλήνων αξιοποιεί αυτά τα παιδιά και είναι πεπεισμένο ότι οι Διβριώτες θα στηρίξουν την προσπάθειά τους.Σχετικά με τη σύνταξη του ΟΓΑ, ο κ. Κίτσιος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τη θετική βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επαναφέρει αυτό το συντάξιμο επίδομα και το Κόμμα των Ελλήνων όπως πάντα θα  είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. 
Αρκετοί Διβριώτες όπως ο Δ. Αρμπάτσης, Θ. Λιάγκος ,Η. Λάγιος κ.α. έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς για την κατάσταση ανασφάλειας που υπάρχει στην περιοχή, για την αδιαφορία της επαρχίας για τις υποδομές και τις υπηρεσίες κρούοντας ιδιαίτερα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ηλεκτρικής γραμμής του χωριού που αγγίζοντας τα δέντρα στους κήπους και  τις συνοικίες μπορεί να προκαλέσει και θήματα.Τόνισαν ότι μέχρι σήμερα δεν ετέθη από τους βουλευτές μας ούτε μία ερώτηση στη βουλή για τις δικές τους καθημερινές ανησυχίες  και εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση της υποδομής στο χωριό τους. 
Μετά από πολύωρη συζήτηση οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την υποστήριξή τους στο δικό τους παιδί και στον πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων.

 http://www.mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου