Σάββατο 25 Μαΐου 2013

H απόλυση της νεαρής καθηγήτριας απαιτεί σκληρή αντίδραση.

Του Παναγιώτη Μπάρκα  

Η απόλυση της νεαρής καθηγήτριας Ουρανίας Τόλης από την εκκλησιαστική τεχνική δίχρονη σχολή του Μεσοποτάμου, με το σκεπτικό ότι «πας με τους αντιπάλους της πλευράς που στηρίζει πολιτικά η εκκλησία» σε γεμίζει με αγανάκτηση.
Οι βρικόλακες, κριμένοι κάτω από το ράσο της εκκλησίας, το οποίο χρησιμοποιούν ως ρόπαλο της πολιτικής τους ισχύς, χτύπησαν εκ΄ νέου.
Αυτή τη φορά με τον πιο τον πιο απαίσιο τρόπο, δείγμα ότι δια πυρός και σιδήρου, επιδιώκουν να θέσουν υπό τον δικό τους έλεγχο και την ανθρώπινη συνείδηση και πιστεύω. Στην προκειμένη περίπτωση δεν εννοώ τα ορθόδοξα θρησκευτικά πιστεύω. Δεν έχουν άλλο πρότυπο εκτός από εκείνο του αλήστου μνήμης Ε. Χότζα και δυστυχώς επειδή δεν νιώθουν καλά αν δεν τον ξεπεράσουν φθάνουν σε ακρότητες που και εκείνος θα τις ζήλευε. Επανέφεραν σε ισχύ το άρθρο 55 (për agjitacion e propagandë) του αλβανικού κομμουνιστικού συντάγματος του 1976.
Στην προσπάθεια για να πετύχουν το στόχο τους δεν νοιάζονται ούτε για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου και το μέλλον του, ούτε για τον τόπο, ούτε για τις χριστιανικές αρχές και αρετές, για τις οποίες εμφανίζονται ότι κόπτονται, αλλά εξ’ ονόματός τους χτυπούν και δαγκώνουν. Για κανόνες, λογική, αρχές, χριστιανισμό, έχουν την αυθαιρεσία και δεν βλέπουν ότι για τους λόγους αυτούς οι Έλληνες βορειοηπειρώτες εγκατέλειψαν την εκκλησία, το βασικό τους στήριγμα για την εθνική επιβίωση επί αιώνες. Είναι απ΄ όλους γνωστό ότι αν στη Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου εφαρμόζονταν η αρχή που θέλει τη θέση του λαϊκού υπάλληλου ασυμβίβαστη με πολιτική δραστηριότητα, τότε στη Μητρόπολη αυτή δεν θα μπορούσε  να προσφέρει τις υπηρεσίες του κανένας εξ΄αυτών.  Το αντίθετο όμως έχει συμβεί. Αν δεν αποδείξεις με έργα ότι ανήκεις στην πολιτική παράταξη του χώρου την οποία στηρίζει η εκκλησία μας, τότε δεν έχεις θέση στη Μητρόπολη
Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα χαριτωμένο κορίτσι;! Πτυχιούχος με άριστα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, αποφασίζει και επιστρέφει στη γενέτειρα του, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο του και μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στη νέα γενιά. Με το ελεύθερο πνεύμα που χαρακτηρίζει ένα νέο άνθρωπο, αποφασίζει να συμβάλλει με τον τρόπο του και στα πολιτικά δρώμενα του χώρου. Τι έκανε;! Έθεσε υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος των Ελλήνων σε μια θέση που απλώς κοσμεί τη λίστα. Δεν το γνώριζε η νεαρή ότι αυτό, δλδ να ενταχτεί στις λίστες του επίσημου αντιπάλου της παράταξης που στηρίζει το εκκλησιαστικό τημ,  αποτελεί για τη συγκεκριμένη ιερά μητρόπολη θρησκευτικό αμάρτημα. Και … η νεαρή δασκάλα έχασε την προοπτική της επαγγελματικής της ζωής!!!
Πιστεύω ότι η νεαρή δασκάλα δεν γνώριζε τι έχει συμβεί παλιότερα με τους συναδέλφους της στη δημόσια παιδεία στη μητρική γλώσσα. Όσοι δεν στήριζαν την κλίκα που στηρίζει η εκκλησία, έτσι είχαν, χάσει τη θέση εργασίας. Χαρακτηρίστηκαν μάλιστα προδότες. Αν το γνώριζε και το τόλμησε αξίζει περισσότερα συγχαρητήρια  και στήριξη.
Η νεαρή  δασκάλα θέλω να πιστεύω δεν γνώριζε ότι επί χρόνια κρατάει γερά το κυνήγι των μαγισσών από την κλίκα στην κεφαλή της εκκλησίας, (από αυτούς που έδωσαν την εντολή να εκτελέσουν και την ίδια), εναντίον όλων όσων δεν στηρίζουν πολιτική την συγκεκριμένη κλίκα. Στην τοπ λίστα ήρθαν τώρα οι άνθρωποι που στηρίζουν το Κόμμα των Ελλήνων.
Το θέμα είναι ότι τα λεφτά για την πληρωμή των δασκάλων στα σχολεία της εκκλησίας, ναι μεν φαίνονται πως βγαίνουν από ταμεία της εκκλησίας, αλλά στην ουσία έχουν ελληνική προέλευση. Φαίνεται ότι διαχειρίζονται εν΄ λευκώ.
 Περίεργο είναι ότι το Κόμμα των Ελλήνων δεν αντέδρασε ούτε για το νέο  θύμα στις γραμμές του.
Περίεργο είναι ότι ούτε η εκκλησία έβγαλε ανακοίνωση για να πει την δική της εκδοχή.
Περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει κατακραυγή ούτε και στην περίπτωση της νεαρής δασκάλας, την οποία για τίποτε δεν μπορείς να την κατηγορήσεις.
Περίεργο είναι ότι κάποια τσιράκια της συγκεκριμένης κλίκας πήραν το κοντύλι  για να δικαιολογήσουν την πράξη της εκκλησίας. Η περίπτωση όμως δεν προσφέρετε απλώς για την ιστορία. Αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα που απαιτεί αντίδραση, σκληρή αντίδραση.

Παναγιώτης Μπάρκας
Αργυρόκαστρο 21.05.2013

3 σχόλια:

  1. http://youtu.be/Pj3Hz3KHh40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβγαλαν ανακοίνωση οι συνυποψήφιοι της Ουρανίας Τόλη με την ΕΕΜΜ στο Αργυρόκαστρο

    http://megavima.gr/na-epistrepsei-stin-ergasia-tis-i-kathigitria-toy-tehnikoy-lykeioy-mesopotamoy-oyrania-toli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Taki... siga mi skiseis kana kalson

    ΑπάντησηΔιαγραφή