Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο Βορειοηπειρωτικός ελληνισμός και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

του Γιάννη Παναγιώτου
Κάνοντας μια ανασκόπηση της 23-χρονης πορείας, αυτό που συμπεραίνει κανείς η διαπιστώνει είναι ότι : το όνομα Βόρειο Ήπειρο παίζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μόνο όταν υπάρχουν κάποια ζητήματα,εντάσεις η συμφέροντα από τις δυο πλευρές.
Εκτός κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτό διότι, το θέμα πουλούσε όπως λένε ,το εθνικό ζήτημα είναι ανύπαρκτο και ούτε καν αναφέρεται από όλα τα μέσα.


Κοινώς το όνομα Βόρειο Ήπειρο έχει απαγορευτεί, χρησιμοποιείται απλά σαν σάκος του μποξ με χτυπήματα από τις δυο πλευρές η όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγονται συμφέροντα.
Πράγμα που αποδεικνύεται στην είκοσι τριάχρονη πορεία του "εκδημοκρατισμού" της Αλβανίας και της μετεγκατάστασης των Βορειοηπειρωτών στην μητέρα πατρίδα το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό ο στόχος τους πως θα πουλούσαν καμία βίζα με πρωτοπαλίκαρα από τις δυο πλευρές.
Και μετά αναρωτιόμαστε που οφείλεται όλοι αυτή η έκρηξη βίας εθνικισμού και κλεψιάς από την πλευρά των Αλβανών απέναντι των Ελλήνων αλήθεια που χάθηκαν όλοι αυτοί οι Φάκελοι διαφθοράς και πειθαρχικών διώξεων ;;;;.
Δυστυχώς το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε στρατηγική, ούτε σχεδιασμός για τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών παρά ένας άκρατος λαϊκισμός από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, είτε προς άγρα ψήφων, είτε για επικοινωνιακούς λόγους .
Στην εικοσάχρονη ευημερία της πατρίδας μας,´με την περιβόητη φράση του πρώην υπουργού "μαζί τα φάγαμε",ήμασταν αμέτοχοι, διότι κατάφεραν να μας διαλύσουν με το καλύτερο τρόπο,στερώντας μας τα βασικά έγραφα, με την μη έκδοση ταυτοτήτων ,πρακτικά σημαίνει εκτός επιχειρηματικής και επαγγελματικής δράσης .
Ποια προγράμματα η σχέδια κατατέθηκαν για την επιμόρφωση η χρηματοδότηση των Βορειοηπειρωτών σαν ευπαθείς κοινωνική ομάδα, όταν ακόμη υπήρχε η δυνατότητα μέσω προγραμμάτων της ευρωπαϊκής ένωσης ;
Τι έγινε από όλα αυτά;
Από την άλλη όχθη την αλβανική δε περιμέναμε και κάτι καλύτερο , υφαρπαγή των περιουσιών της γης μας,του πολιτισμού μας, από θέμα παιδείας έκλεισαν όλα τα μειονοτικά σχολεία ,δε η ύλη τελείως ανθελληνική ,δικαιώματα της μειονότητας , ούτε καν που το συζητάμε, δε η εκπροσώπηση μας ανύπαρκτη από το ΚΕΑΔ,το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η ιδιοτελείς σκοποί και τίποτε άλλο.
Και το τελικό χτύπημα ήρθε με την περικοπή των συντάξεων στους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες και μάλιστα παράνομα και αντισυνταγματικά .
Αυτές είναι οι πίκρες αλήθειες που ποτέ δεν ασχολήθηκαν και μάλιστα τελευταία μας πρόσθεσαν οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι άλλοι μια ταμπέλα που τους εξυπηρετεί, είναι όλοι Χρυσαυγίτες , και το ερώτημα εύλογο αλήθεια σε τι και που αποσκοπεί όλη αυτή η ιστορία .
-Γιατί τόσο αχαριστία σε αυτό το λαό που έχει μάθει να παλεύει και συνεχίζει , γιατί τόσο αχαριστία απέναντι σε έναν λαό που με της ευεργεσίες των προγόνων του δημιουργήθηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος -έθνος ,
-Αλήθεια, γιατί τόσο πόνο σε αυτή την μερίδα του ελληνισμού ......;;;;; 
Που είναι όλοι εκείνοι λαλίστατοι δημοσιογράφοι ; Γιατί δεν κάνουν ούτε αναφορά στο θέμα των συντάξεων. 
Δεν απαιτούμε κύριοι, ούτε ζητιανεύουμε την στήριξη κανενός, απλά μάθαμε να αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για το καλό της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου