Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αλβανία: Μαθήματα αλβανικών στους 210 Μουτζαχεντίν

Μαθήματα της αλβανικής γλώσσας θα παρακολουθήσουν  οι 210 Μουτζαχεντίν που θα έρθουν στην Αλβανία, προκειμένου να γίνει ευκολότερη  η ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.
Αυτή ήταν η δήλωση του Hortenc Balla, διευθυντής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στα Τίρανα.

Ο επικεφαλής του γραφείου του ΟΗΕ σε συνέντευξή του στη «Gazeta Shqiptare” ανέφερε ότι θα ασχοληθούν με  τους Μουτζαχεντίν που έρχονται από τον καταυλισμό του Ιράκ και έχουν ζητήσει άσυλο  στην Αλβανία.

Ο Hortenc Balla διευκρίνισε ότι η υποδοχή των πολιτικά εξόριστων Ιρανών θα γίνει βάσει ορισμένων αυστηρών προδιαγραφών και κανόνων που διέπουν τη φιλοξενία των αιτούντων άσυλο.

Ήδη, έχουν αφιχθεί οι πρώτοι 14 άνθρωποι από το Ιράν, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από την αλβανική κυβέρνηση, την οποία θα συνδράμει η Ύπατη Αρμοστεία, ώστε η όλη διαδικασία να παρέχει ασφάλεια στα άτομα αυτά.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, εάν η παραμονή των Μουτζαχεντίν θα είναι μόνιμη στην Αλβανία, ο επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας, δήλωσε ότι «εγγυώνται η προστασία τους και τα δικαιώματά τους και το κράτος θα παρέχει σε αυτούς επαρκή διαμονή στο αλβανικό έδαφος. Στη συνέχεια, το κάθε άτομο, είναι ελεύθερο να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Αλβανία».

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου