Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αλβανία: Σύσταση ερευνητικής επιτροπής για το επεισόδιο μεταξύ του Έντι Ράμα και Αλβανού διπλωμάτη, στη Βιέννη


imagesΤο Κοινοβούλιο αποφάσισε με 71 ψήφους υπέρ, τη σύσταση ερευνητικής επιτροπής για το περιστατικό μεταξύ του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα και του Αλβανού διπλωμάτη Εγκιν  Τσέκα στη Βιέννη.
Στη συνεδρίαση της Βουλής, με τις συνολικά 140 έδρες, ήταν παρόντες μόνο οι 71 βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ η αντιπολίτευση ήταν απούσα.


Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα κατηγορεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ότι επιτέθηκε εναντίον του διπλωμάτη τραβώντας το αυτί του, ύστερα από ημερίδα που οργάνωσε, την περασμένη εβδομάδα, η Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ραμα, στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Όμως, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο ο ίδιος ο κ.Ράμα απέρριψαν ως αβάσιμες τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο Αλβανός διπλωμάτης, που υπηρετεί στην αποστολή της Αλβανίας στον ΟΑΣΕ και ο οποίος δεν ήταν προσκεκλημένος στην ημερίδα, προκάλεσε με υβριστικά λόγια τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος, όπως λένε οι Σοσιαλιστές, αρκέστηκε στο να ζητήσει από τον κ. Τσέκα να εγκαταλείψει την αίθουσα.
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της προεκλογικής καμπάνιας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 23ης Ιουνίου.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για την “καταστροφική κατάσταση της αλβανικής διπλωματίας” λόγω της βαθιάς κομματικοποίησής της.
Από την άλλη πλευρά, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα προσπαθεί να υπονομεύσει την εικόνα του Έντι Ράμα ως ένα επικίνδυνο και βίαιο άτομο, σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου