Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Άνοιξε τις πύλες η έκθεση για την απασχόληση για 6η συνεχή χρονιά στα Τίρανα

Ξέρας: Καλώ τους νέους να επωφεληθούν από τις 1200 κενές θέσεις εργασίας στις τρεις ημέρες  της έκθεσης
Για έκτη συνεχή χρονιά άνοιξε τις πύλες της  στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου η Έκθεση "Κατάρτιση και Απασχόληση", που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών και της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης.


Στην φετινή Έκθεση  πάνω από 100 επιχειρήσεις, από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες στην Αλβανία, για τις επενδύσεις που έκαναν, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που δημιούργησαν, θα παρουσιάσουν για όλους τους ενδιαφερόμενους, για εκείνους που ψάχνουν για μια θέση να εργαστούν επειδή είναι άνεργοι, είτε που θέλουν  να αλλάξουν  εργασία, περίπου 1200 θέσεις εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μπερίσα, που συμμετείχε στα εγκαίνια της Έκθεσης τόνισε τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση και που έχουν στο επίκεντρό τους την μείωση της φορολογίας για τους εργοδότες, ώστε αυτοί να αυξήσουν τις  θέσεις εργασίας, αλλά και για τους εργαζόμενους, προκειμένου να αυξηθούν τα οφέλη τους. "Αυτή θα είναι μια σταθερή πολιτική αυτής της κυβέρνησης και οι πολιτικές μας θα αποσκοπούν στη συνεχή μείωση των φόρων για τους επιχειρηματίες, με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων σε αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό κ. Ξέρα, "Οι εκθέσεις, μαζί με τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης για εργασία, με τα προγράμματα για την προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης , είναι δραστήρια προγράμματα  στην αγορά εργασίας, τα οποία συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της απασχόλησης και στη μείωση της ανεργίας."



"Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση, όπως τον αποκλεισμό των νέων ανδρών και γυναικών από κάθε φόρο κατά τα τρία πρώτα χρόνια εργασίας, η κατάργηση των φόρων επί του κεφαλαίου, την αύξηση των επιδοτήσεων προς τους αγρότες, την απομάκρυνση φόρων  για 7 χρόνια για κάθε επένδυση σε ορεινές περιοχές της Αλβανίας, καθώς και με τη μηχανοργάνωση της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών για την απασχόληση, ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξηθεί σημαντικά », σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι μόνο το 2012, η ​​ανεργία μειώθηκε σημαντικά από 13,3% στις αρχές του έτους σε 12,8%.
Εστιάζοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ο υπουργός σημείωσε ότι, «Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό την προετοιμασία ειδικευμένων εργαζομένων, ιδίως στον τομέα της βιομηχανίας και της μεταποίησης"

Επίσης, αυτές τις μέρες η Έκθεση θα προσφέρει μια ευκαιρία για όλους όσους αναζητούν εργασία, στους επαναπατριζόμενους, στους μη επαγγελματικά καταρτιζόμενους κλπ. να γνωριστούν με το τι τους προσφέρει η  αγορά εργασίας στην Αλβανία.


Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις εταιρείες που θα δοκιμάσουν και θα επιλέξουν αξιόλογα άτομα με προσόντα και πιο ικανούς επαγγελματικά.

Η διοργάνωση εκθέσεων για την απασχόληση είναι μια σχετικά νέα παράδοση στην Αλβανία και, παρόλο που πέρασαν 6 χρόνια  από την διοργάνωση της πρώτης έκθεσης, χρόνο με το χρόνο, το εγχείρημα αυτό έχει μετατραπεί σε μια παράδοση που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε αυτά τα χρόνια, υπήρχαν εκατοντάδες επιχειρήσεις που συμμετέχουν, χιλιάδες οι ελεύθερες θέσεις εργασίας  και δεκάδες χιλιάδες ο αριθμός των επισκεπτών και των αιτούντων για  απασχόληση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου