Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το θέμα της διακοπής των συντάξεων του ΟΓΑ των ομογενών έθεσε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γ. Παρχαρίδης


Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη είχε την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Παρχαρίδης και του έθεσε το θέμα της διακοπής των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων νεοπροσφύγων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ «ο κ. Παρχαρίδης δήλωσε στον Πρωθυπουργό ότι ο νόμος 4093/2012 είναι άδικος, απάνθρωπος, απαράδεκτος και εγκληματικός, γιατί οδηγεί κατευθείαν στον θάνατο τους υπερήφανους αυτούς Έλληνες.
Οι Έλληνες αυτοί, διατήρησαν όπως είναι γνωστό, στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πριν έρθουν στην μητέρα Ελλάδα και κάτω από αντίξοες πάντα συνθήκες, την ελληνική γλώσσα, την Ορθοδοξία και την αγάπη στην πατρίδα. Ο κ. Παρχαρίδης παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει, για να λυθεί το δύσκολο αυτό πρόβλημα.
Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ότι συνομιλεί με τους αρμόδιους Υπουργούς, γι’ αυτό και διαβεβαίωσε τον κ. Παρχαρίδη ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυσή του.
Ο κ. Παρχαρίδης αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, του ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν δίπλα τους τα 415 πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την χώρα που συσπειρώνονται γύρω από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά και το 1,5 – 2 εκατομμυρίων Ποντίων σε όλη την Ελλάδα όπως και το 1,5 εκατομμυρίων Ποντίων στο εξωτερικό».
Και η ανακοίνωση της ΠΟΕ την οποία υπογράφει ο κ. Παρχαρίδης καταλήγει: «Ως πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, απευθύνομαι στους νεοπρόσφυγες αδερφούς μας και τους λέω ότι υπάρχει πλέον ελπίδα, επίλυσης του προβλήματος μετά την ενημέρωση και του Πρωθυπουργού. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί υπόσχομαι ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα τεθεί επικεφαλής λαϊκών ενωτικών διαδηλώσεων, σε όλη την χώρα για το δίκαιο αυτό αίτημα. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 40 βουλευτές, τους προερχόμενους από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μετά από προσωπική συνάντηση μαζί μου και με μέλη του δ.σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Βουλή, υπέγραψαν και κατέθεσαν ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το θέμα. Ευχαριστώ τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που υπέγραψαν ως κόμματα, ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς σύμφωνα με τις απόψεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Όπως φαίνεται, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ξεσήκωσε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου της χώρας, φθάνοντας και στην ενημέρωση του Πρωθυπουργού, όπως εξάλλου έκανε με μεγάλη επιτυχία και παλαιότερα και πέτυχε έκπτωση 80% του προστίμου για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων των νεοπροσφύγων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου