Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αλβανία-Ελμπασάν: Με αυγά και πέτρες υποδέχθηκαν τον ηγέτη του ‘Κούκεζι’.



Με αυγά και πέτρες υποδέχθηκαν τον ηγέτη, Κρέσνικ Σπαχίου,  της αλβανικής εθνικιστικής συμμαχίας ‘Κούκεζι’, στο Ελμπασάν της Αλβανίας, αλλά δεν τραυματίσθηκε. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των αλβανικών μέσων ενημέρωσης τα κίνητρα δεν έγιναν ακόμη γνωστά. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, δύο φορές έγινε προσπάθεια να διακοπεί η ομιλία του,   από πολιτικούς αντιπάλους αυτού του κόμματος, αλλά η ομάδα που αντιδρούσε, απομακρύνθηκε από ακτιβιστές της εθνικιστικής οργάνωσης.

Ο ηγέτης του ‘Κούκεζι’, Κρέσνιχ Σπαχίου, ομιλώντας στην τηλεόραση «News 24»,  επιβεβαίωσε το περιστατικό και επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έρχεται το πολιτικό τέλος του.

Η «Συμμαχία Κόκκινο-Μαύρο» από το Μάρτιο του περασμένου έτους, έχει μετατραπεί σε πολιτική οντότητα, γνωστή για τη σκληρή εθνικιστική ρητορική της.
Είναι, άλλωστε, γνωστή  για την αντίθεσή της προς την εθνοτική απογραφή στην Αλβανία και γενικότερα κατά της απογραφής των μειονοτήτων  στη χώρα γράφει το δημοσίευμα του ‘Dnevnik’.


--  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου