Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αν δεν βγούμε σήμερα στο δρόμο για τις συντάξεις, αύριο θα είναι αργά!


 Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!
του Νίκου Γκόρου
Πρέπει να το πάρουμε μάλλον χαμπάρι, οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν ξαναγυρίζουν στους Βορειοηπειρώτες και στους Πόντιους...δεν πρόκειται να αλλάξει ένα μνημόνιο που ψηφίστηκε για να εξοικονομήσει χρήματα για το ελληνικό χρέος.Μην ξεγελιόμαστε!
Με άλλα λόγια τα λεφτά που μπήκαν τον Φεβρουάριο από την ΜΗ καταβολή της σύνταξης σε 35.000 περίπου δικαιούχους Έλληνες του Πόντου και της Β.Ηπείρου, στην τσέπη του ελληνικού κράτους παρουσιάζονται σαν κέρδος και επιτυχία για την επίτευξη του στόχου του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά αφετέρου και της Ελλάδας...μπροστά στα μέτρα του μνημονίου και του ΔΝΤ. Όσο αυτό συμβαίνει κάθε μήνα τόσο πιο δύσκολο θα έίναι να συμβεί το αντίθετο και να ξαναδωθούν τα χρήματα.Ίσως αυτό να αλλάξει μετά από πολλά χρόνια που θα ευημερήσει η οικονομία της χώρας και τότε να δώσουν εύσημα στους Β.Ηπειρώτες και Πόντιους που άλλη μια φορά θυσιάστηκαν για την πατρίδα.Αυτό έχει δείξει και η Ιστορία, άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια,με τα θερμά λόγια των πολιτικών και των Ελλαδιτών.
Ίσως αυτή να είναι η μοίρα μας. Ένα ελληνικό κράτος που στο βωμό του χρήματος και της κακής διπλωματίας θυσιάζει όλους τους Έλληνες και εμάς ακόμα παραπάνω για να κάνει αυτό που λένε οι ΞΕΝΟΙ του ΔΝΤ και της Γέρμανίας. Το ίδιο δεν συνέβει και τότε που προσαρτήθηκε η Βόρειος Ήπειρος στην Αλβανία; 
Η Ίμβρος,η Τένεδος και η Σμύρνη στην Τουρκία; 
Κάποιοι που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την καρέκλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες, έχουν βάλει κάτω και πατάνε την ελπίδα των γερόντων μας, λένε πως θα την βρούν τη λύση με μια πορεία και 5-10 δελτία τύπου.
Κάποιοι άλλοι είναι πιο μεθοδικοί και πρόστυχοι με το αξίωμα του Βουλευτή, που σε μία νύχτα ψήφισαν το Μνημόνιο 3, χωρίς να δούν που βάζουν την υπογραφή τους και σαν τον Ιούδα κάνουν επερωτήσεις τώρα στη Βουλή για το θέμα.
 Έρχονται στη πορεία και στέλνουν και δελτία τύπου φοβούμενοι μην χάσουν τις ψήφους και το βουλευτικό μισθό για την επόμενη τετραετία,αυτοί είναι και οι χειρότεροι διότι τον Χριστό ο Ιούδας τον σταύρωσε.
Ύστερα ο απλός λαός δεν ξέρει τι να κάνει -που να απευθυνθεί, βλέπει στο ίντερνετ να γράφονται όμορφα λόγια και υποσχέσεις για αποκατάσταση του δικαίου,φωτογραφίες από 1 πορεία εντός και 2 εκτός Ελλάδας, 5 διακηρύξεις από σωματεία και 2 από βουλευτές (τόσα μόνο μπορούμε να κάνουμε;)...άλλοι πνίγονται από θυμό, άλλοι πάλι από χαρά,κάποιοι γέροι το έχουν συνειδητοποιήσει και άλλοι όχι. Δεν ήταν νέο πάντως.Το μόνο σίγουρο πως θα μείνει στην Ιστορία και όλοι μας θα έχουμε βάλει το χεράκι μας από λίγο. Δεν είναι ντροπή αναρωτιέστε; Μπορεί να αλλάξει; Έχουμε την ικανότητα να το αλλάξουμε;
Γιατί θυμάμαι το 1991,'92,'93,'95,'99,'00,'03 χιλιάδες Βορειοηπειρώτες να διεκδικούν τα δίκαια τους στο κέντρο της Αθήνας και να τα κερδίζουν, και δεν μπορεί να γίνει τώρα; Μην ακούτε που λένε το κάνουμε για τα λεφτά, είναι για την τιμή μας, αν από τη μία μέρα στην άλλη (ύστερα από 13 χρόνια καταβολής της σύνταξης) στερείς από ένα μέρος του ελληνικού γένους τα δικαιώματα του ,φαντάσου τι άλλο μπορείς να κάνεις και τι παράδειγμα δείχνεις στις άλλες χώρες πως να φερθούν, στην περίπτωσή μας την Αλβανία, που αν παρακολουθήσεις πως σχολιάζουν την διακοπή της σύνταξης θα καταλάβεις πόσο απαξιωτικά και περιφρονητικά μας φέρθηκε η Ελλάς και τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς.
Τέλος, πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό, ότι δεν μας κάνουν χάρη,δεν είναι επίδομα, αλλά σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες...και θα συμφωνήσω με πολλούς που λένε ότι μας ανήκει περισσότερο, γιατί από τα χρήματα και την αγάπη των Βορειοηπερωτών Ευεργετών Ζάππα,Μπάγκα,Σίνα,Ζωγράφο, Αρσάκη οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος,μην το ξεχνάμε! 
Το ξέρω έγινα σκληρός, όμως πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες και να μην αφήσουμε να γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας κάτι που μπορεί να ανατραπεί με αγώνα!
Όλοι στους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε! Αν δεν βγούμε σήμερα αύριο θα είναι αργά! Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!

Γκόρος Νίκος του Άγγελου από Χιμάρα

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πεστα λεβεντη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλα συγχαρητηρια για το κειμενο!!! Οσο για την κατακλειδα του κειμενου και ο λογος περι σκληροτητας δεν ειναι σωστο διοτι η γλωσσα του δικιου ειναι παντα αιχμηρη και μονο ετσι πρεπει να την λογιζουμε,κλεινοντας καλο ειναι να παραδειγματιζομαστε απο τετοιες αποψεις-στασεις ωστε να πετυχουμε δυναμικα τα δικαιωματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι μαζι ενωμενοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ετσι ειναι αλλα θα βγει καποιος μπροστα να παρει και τους αλλους; ή θα καθομαστε στον καναπε και θα τα λεμε μεσω ιντερνετ; Ειναι κανεις; Εχει καποιος την τολμη να βγει πρωτος και να τους παρασυρει ολους; αμ δε!!!! λογια λογια λογια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή