Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που "χτυπούσε" σπίτια στην Αττική


diarrhkseis Attikh 22-2-2013Εξιχνιάστηκαν 23 υποθέσεις διαρρήξεων σε σπίτια διάφορων περιοχών της Αττικήςύστερα από...πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι δράστης των κλοπών ήταν ένας 26-χρονος Αλβανός, ο οποίος και συνελήφθη, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ υπάρχουν και άλλοι δυο ομοεθνείς συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια.
Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες στις οποίες, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν διαρρηγνύοντας την κλειδαριά της πόρτας εισόδου και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε, ότι κατά την τελευταία διετία είχαν συμμετάσχει στις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν και είναι συγκεκριμένα:
  • Επτά στη Σαρωνίδα.
  • Έξι στην Ανάβυσσο.
  • Τέσσερις στο Λαγονήσι.
  • Τρεις στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.
  • Δύο στα Καλύβια.
  • Μία στα Εξάρχεια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου