Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ανακοίνωση για τις συντάξεις του ΟΓΑ.

 Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» στην Αθήνα, συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Τζομάκα και την Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Βορείου Ηπείρου όπου εξετάσθηκε η κατάσταση μετά την διακοπή της συνταξιοδότησης των ομογενών εκ Βορείου Ηπείρου και εκ των χωρών της τέως Σοβιετικής Ένωσης.

       Κοινή διαπίστωση υπήρξε πως η στέρηση των συντάξεων από τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες θα οδηγήσει σε αφανισμό και σε πρόωρη απώλεια ζωών καθώς τους στερεί τα στοιχειώδη μέσα διατροφής, προμήθειας φαρμάκων και επιβίωσης.
Επίσης εκτιμήθηκε πως η στέρηση των συντάξεων θα έχει μοιραίες συνέπειες στο εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και στην παραμονή των Βορειοηπειρωτών στις πατρογονικές τους εστίες μετά από χιλιετίες παρουσίας σε πανάρχαια ελληνικά εδάφη. Ακόμα επιβεβαιώθηκε η συμπόρευση στον αγώνα με τους ομογενείς από την τέως Σοβιετική Ένωση αλλά και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού   
         Μετά από εκτενή ανάλυση της κατάστασης συμφωνήθηκε ομόφωνα η δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 την Τετάρτη  13 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 καθώς και η συνέχιση του αγώνα με σειρά άλλων ενεργειών.

                                             Από την Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια», 9 Φεβρουαρίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες:
Γεώργιος Τζομάκας
Γενικός Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια»
Τηλ. 6944927385

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου