Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία: Επίσκεψη υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αλβανία


Προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Ισμέτ Γιλμάζ, επισκέφθηκε, σήμερα,  τα Τίρανα.

Ο Γιλμάζ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Αρμπέν Ιμάμη (φωτό δεξιά) και συζήτησαν θέματα  για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια με μια ισχυρή παρουσία της Αλβανίας.

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αυτό για να επιτευχθεί απαιτείται μία ισχυρή και σταθερή  Αλβανία και η Τουρκία έχει στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με τις σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίες πιστεύω ότι βρίσκονται  σε ένα πολύ καλό σημείο», είπε ο Γιλμάζ.

Ο Αλβανός υπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, πράγματι, βρίσκονται σε καλό επίπεδο, καθώς και ότι οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ  έχουν μία  σημαντική συμβολή.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν  για συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για την εκπαίδευση των Αλβανών φοιτητών στα τουρκικά στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις συλλογικές μελέτες στην αμυντική βιομηχανία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου