Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ντούλες ακόμα το σκέφτεται για τον τρίτο πόλο. Θα συνεργαστεί με το ΕΕΜΜ ή θα μείνει εκτός συμμαχίας;

Top Story Ντούλε, συμμαχίες, τρίτο πόλο του Cham ...
Ενώ οι εκλογές της 23ης Ιουνίου πλησιάζουν, οι οι φωνές σχετικά με το σχηματισμό ενός τρίτου πόλου όσο πάνε και δυναμώνουν.

Σε αυτόν τον τρίτο πόλο, η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - ΚΕΑΔ θα μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο, στο ενδεχόμενο μιας αμφιλεγόμενης συμμαχίας με το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση - LSI στις επερχόμενες εκλογές.


Η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένα κόμμα που στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μπερίσα ήταν μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, είχε μια μακρά ιστορία συμμετοχής σε συνασπισμούς της πλειοψηφίας. Ωστόσο, το 2009, ήρθε σε δημόσιο διαζύγιο με το συνασπισμό του Μπερίσα, και ενώθηκε τουλάχιστον "de facto", με την αντιπολίτευση που ηγούνταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Πλέον το ΚΕΑΔ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου διαζυγίου, αυτή τη φορά με τον Έντι Ράμα, σε αυτό που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αριθμό ψήφων που θα καθορίσουν τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.
Για να μιλήσει για τη στάση και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΕΑΔ, ο Σοκόλ Μπάλα κάλεσε στην εκπομπή «Top-Story» τον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Ντούλε, απέναντι μπροστά από μια ομάδα τριών αναλυτών , τους: LorencVangjeli, Arjan Vasjari και Lutfi Dervishi.

 
Συνάντηση με τον Μέτα. Ντούλες: Καμία συμφωνία
Ερωτηθείς σχετικά με την επίμαχη σύσκεψη Meta-Ντούλε πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ αρνήθηκε ότι διεξάγονται πολιτικές διαπραγματεύσεις για μια συνεργασία με το LSI. «Οι συναντήσεις μπορεί να έχουν και χαρακτήρα απλό ανθρώπινο, ακόμα και όταν φοράς το πολιτικό κοστούμι", δήλωσε ο Ντούλε. "Σας διαβεβαιώνω, ότι το ΚΕΑΔ, δεν είναι σε καμία συζήτηση ούτε με την κύρια δύναμη, ούτε με άλλες δευτερεύουσες δυνάμεις που αποτελούν μέρος της κυβέρνησης."




Τρίτος Πόλος
Σχετικά με τη δημιουργία του τρίτου πόλου στην αλβανική πολιτική ο Βαγγέλης Ντούλες είπε ότι είναι καλό για την άμβλυνση του  διπολικού κλίματος. Αλλά ο Ντούλες απέκλεισε τη συμμετοχή του κόμματος του οποίου ηγείται σε ένα συνασπισμό με τα κόμματα που, σύμφωνα με τον ίδιο χρησιμοποιούν εθνικιστική γλώσσα, αναφερόμενος στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και στο Κόμμα των Τσάμηδων.: Για τον τρίτο πόλο, πριν από δύο χρόνια, είχα εκφράσει την επιθυμία. ότι θα ήταν ωραίο να αποφεύγαμε το δίπολο. Ο Τρίτος Πόλος είναι σήμερα ένας όρος των μέσω ενημέρωσης και όχι μια πολιτική πραγματικότητα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι σήμερα σε επαφή η μία με την άλλη, εκτός από εκείνες που δεν έχουν το χώρο για τις επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου