Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προτίμησαν την Ελλάδα από την Αλβανία


Πέντε ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αλβανία προτίμησαν να αγωνιστούν στην Εθνική Ελλάδα. Σε δίλημμα βρίσκεται και ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ.








Μετά την πτώση του Κομουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία αρκετές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, με σκοπό μία καλύτερη ζωή.

Η ζωή βέβαια πολλές φορές κρύβει αρκετή ειρωνεία, αφού μετά την οικονομική κρίση στη χώρα μας την τελευταία τριετία, αρκετοί Αλβανοί επιστρέφουν πίσω στην Πατρίδα τους και ένα καλύτερο αύριο (υπολογίζονται κοντά στους 180.000 σύμφωνα με το News247). 
Ορισμένοι ποδοσφαιριστές λοιπόν που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προέρχονται από οικογένειες μεταναστών από την Αλβανία ή έχουν ρίζες από τη γειτονική χώρα.
Όταν κλήθηκαν λοιπόν να επιλέξουν ανάμεσα στις δυο "πατρίδες", η Ελλάδα ήταν η πρώτη τους επιλογή. Για να μην σας κουράσουμε αναφερόμαστε στους: Σωτήρη Νίνη, Παναγιώτη Κονέ, Ελλίνι Δημούτσο, Στέφανο Καπίνο και Ανδρέα Τάτο.
Οι τέσσερις από τους παίκτες άσους γεννήθηκαν στην Αλβανία. Νίνης και Τάτος είδαν το πρώτο φως στην Χιμάρα, ο Παναγιώτης Κονέ στα Τίρανα και ο Ελλίνι Δημούτσος στην Λούσνια. Ο Στέφανος Καπίνο γεννήθηκε στην Αθήνα από μετανάστες γονείς.
Ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να καλέσει άλλο ένα παιδί με καταγωγή από την γειτονική χώρα, ο οποίος ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αποδεχθεί την κλήση του (όταν έρθει αυτή).
Αναφερόμαστε στον Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ, ο οποίος δέχθηκε ωστόσο κλήση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλβανίας για το φιλικό με την Γεωργία.

Πηγή:Sport24

3 σχόλια:

  1. akoma den katalabenete oti sti albania iparxoun ellines kai ena meros tis elladas einai skllabomeno apo tin albania, eiste anestitoi kai anistorikoi pou grafete teties aidies, an ena paidi agapaei ti mana tou kai oxi ti mitria tou,ntropi sas.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re ti kathese kai grafeis.
    Pious albanous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε βλάκες αφου οι 4 απο τους 5 ειναι βορειοηπειρωτες τι μαλακιες γραφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή