Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αβραμόπουλος: "Δεν πωλείται ελληνικό νησί, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν τιμή"

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε πριν από λίγη ώρα ή Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί Ελληνικής οικονομικής κρίσεως και αγοράς από την Τουρκία ελληνικών νησιών, υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν έχει σύνορα και προειδοποιώντας για το μέλλον τονίζοντας ότι «ιστορικά έθνη όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό μην το ξεχνά κανείς»!

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.
Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου