Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας με την ευκαιρία των εορτών μοίρασε δώρα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Ο κ. Ξέρας κάνει έκκληση σε ιδρύματα και ιδιώτες: Περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση για να στηριχτούν και να χαρούν και οι λιγότερο τυχεροί.

"
Τη χαρά των εορτών, στο τέλος του χρόνου, θα τη μοιραστούμε με τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, και ιδιαίτερα με τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, ο κ. Σπύρος Ξέρας, καθώς γιόρταζε και μοίραζε δώρα για τα παιδιά στο Ιδιωτικό Κοινωνικό Κέντρο "Το σπίτι των χρωμμάτων" στα Τίρανα.


  Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου  δεν είναι μόνο τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι γυναίκες που λαμβάνουν υπηρεσίες στα δημόσια κοινωνικά κέντρα, αλλά και όλοι εκείνοι που έχουν κοινωνικό ή οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται στήριξη.


"Στο τέλος αυτού του έτους θα είμαστε με  δώρα και πακέτα στήριξης για τις γιορτές σε όλη τη χώρα, για να ομορφύνουμε τις γιορτές  εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι, των φτωχών οικογενειών και των ατόμων με προβλήματα», δήλωσε ο κ.Ξέρας, ο οποίος  επίσης απήυθυνε έκκληση σε όλους τους δημόσιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, χορηγούς,  κοινωνία των πολιτών και στην κοινωνία εν γένει και σε κάθε άτομο ξεχωριστά,  σε αυτήν την εορταστική ατμόσφαιρα να δείξουν περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση για να υποστηρίξουν και να χαρούν κι αυτοί που είναι λιγότερο τυχεροί.


Ο υπουργός ενθάρρυνε όλα τα άτομα και τις οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες και βοήθεια στις πιο ευάλωτες κατηγορίες, σιγουρεύοντάς τους ότι το Υπουργείο Εργασίας θα είναι για πάντα στο πλευρό τους για να τους στηρίξει και να τους ενθαρρύνει στην αποστολή τους.

Ο υπουργός κ. Ξέρας μοίρασε πάνω από 50 πακέτα με δώρα για τα παιδιά που λαμβάνουν  υπηρεσίες στο κέντρο "Το σπίτι των χρωμμάτων " που είναι τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με οξεία κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα, κακοποιημένα παιδιά, παιδιά σε κίνδυνο και τα παιδιά που προέρχονται από το δρόμο.



Το κέντρο συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο και τις δομές της Κρατικής Κοινωνικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό
αυτή η συνεργασία ενισχύθηκε στην παροχή υποστήριξης για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το δρόμο όπου εκεί χρησιμοποιούνται για καταναγκαστική εργασία ή  επαιτεία.

Ο κ. Ξέρας χαιρέτισε όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτό το κέντρο και ευχήθηκε σε αυτά και στις οικογενειές τους χαρούμενο το νέο έτος.


Ο Υπουργός Εργασίας, μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθεί, θα γιορτάσει και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά, στους  ηλικιωμένους, στις γυναίκες με  προβλήματα, στα ανάπηρα άτομα που έχουν ανάγκη, σε εθνικό επίπεδο.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου