Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Πανηπ/κή εγκαλεί τον Μπερίσα για τις ανθελληνικές του δηλώσεις

Ψήφισμα… κατόπιν εορτής
Μετά την σκληρή στάση που τήρησε ο Δ. Αβραμόπουλος έναντι του Αλβανού Πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα για τις πρόσφατες εθνικιστικές του δηλώσεις και αφού σύσσωμοι αυτοδιοικητικοί φορείς και οργανώσεις αποδήμων Ηπειρωτών καταδίκασαν τις αλυτρωτικές βλέψεις της Αλβανίας, θυμήθηκε και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος να καταγγείλει τις δηλώσεις Μπερίσα και κάθε εθνικιστικού Αλβανικού κύκλου!

Με ομόφωνη απόφασή του λοιπόν το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. καλεί όλους τους Ηπειρώτες, τους Βορειοηπειρώτες και  τους Αλβανούς  «να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές, έτσι ώστε  να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τόπου μας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον».
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της Πανηπειρωτικής, «εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τον Αλβανικό λαό, Γιατί εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε συγγενείς στην Αλβανία, την Εθνική Ελληνική μειονότητα.. Και με τις άλλες εθνότητες της Αλβανίας, με το λαό της δε μας χωρίζει τίποτε.  Γιατί έχουμε επίγνωση ότι και τα συμφέροντα του αλβανικού λαού δεν υπηρετούνται με τον εθνικισμό, με την αρπαγή για λογαριασμό άλλων συμφερόντων, αλλά από την ειρηνική συνεργασία».



proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου