Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σαλί Μπερίσα: «Ο αλβανικός εθνικισμός προωθεί την ένωση των Αλβανών»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται τον αλβανικό εθνικισμό, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

«Παρά το γεγονός ότι από το τέλος του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα έχουμε περάσει από τις χειρότερες καταιγίδες του εθνικισμού, ο αλβανικός εθνικισμός είναι πιο πολιτισμένος και εμπνέεται  μόνο από την ελευθερία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία «έριξαν φως στην ιστορική αλήθεια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τον ίδιο τρόπο θα προωθήσουν τη διαδικασία της συνένωσης των Αλβανών και την ένωσή τους με την Ευρώπη.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση της οποίας ηγείται έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.

«Αυτή τη χρονιά ήμασταν τυχεροί που γιορτάσαμε την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και προσπαθήσαμε  με όλα τα μέσα και τις δυνατότητές μας να έχουμε μια σπουδαία γιορτή για την επέτειο αυτή. Οι Αλβανοί γιόρτασαν με αξιοπρέπεια και ενωμένοι, γιόρτασαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η θετική ενέργεια θα ωθήσει προς τα εμπρός τη διαδικασία της ένωσης μεταξύ μας και της ένωσης μας με την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα.

 --
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου