Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί . Στους 29 οι συλληφθέντες για το κύκλωμα ναρκωτικών



Συνολικά 29 άτομα έχουν, μέχρι στιγμής, συλληφθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε Βόλο, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.



Προηγήθηκαν πολύμηνες έρευνες κατά τις οποίες «παγιδεύτηκαν» τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων με τη χρήση του υπερσύγχρονου «κοριού» της ΕΥΠ
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις αστυνομικοί - ένας αστυνόμος β', ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως προέκυψε από τις εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αστυνομικοί είχαν συναλλαγές με αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων ναρκωτικών και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Βασικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος ήταν τρεις Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, ενώ ως μέλη κατηγορούνται αθίγγανοι από την περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από το διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου