Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ημερίδα στα ... ΤΡΙΚΑΛΑ για επενδύσεις στην ΑΛΒΑΝΙΑ!!

Παρών και ο πρέσβης της Αλβανίας.

Πλήθος ενδιαφερόμενων Θεσσαλών επιχειρηματιών στην ημερίδα που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, παρουσία του Αλβανού Πρέσβη... του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας της γείτονος και διπλωματών. Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και είχε τη στήριξη των φορέων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ κ. Τζίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη «εξωστρέφειας των Θεσσαλικών επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα... δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΣΤ κ. Χρ. Καλέας ο οποίος επισήμανε πως «θα πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να αναζητήσουμε ευκαιρίες και επαγγελματικές συνεργασίες σε μια χώρα δυναμικά αναπτυσσόμενη όπως η Αλβανία».

Ο Αλβανός πρέσβης κ. Dashor Dervishi στάθηκε στη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια και αποδίδουν με Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύουν στη χώρα του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Αλβανίας κ. Neritan Alibali μίλησε για το φορολογικό καθεστώς, τις διευκολύνσεις που παρέχονται σε επενδυτές κλπ..

Από Ελληνικής πλευράς παρούσα ήταν η Εμπορική Ακόλουθος της χώρας μας στα Τίρανα κα Χρυσάνθη Πασσάδη και ο γραμματέας ΟΕΥ κ. Δημ. Πετρόπουλος, που μίλησαν για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας προκειμένου να ενθαρρύνουν τέτοιες συνεργασίες.

www.trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου