Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο Υπουργός Εργασίας χαιρέτισε τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αναπήρων Εργασίας


O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, συμμετείχε και χαιρέτισε τις εργασίες του 5ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αναπήρων Εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτωβρίου στα Τίρανα.
Οι συμμετέχοντες στο
Συνέδριο καλοδέχτηκαν την είδηση ​​που τους μετέφερε ο Υπουργός κ. Ξέρας ότι η αλβανική κυβέρνηση κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει υιοθετήσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Αναπηρία και την έχει μεταφέρει  στο Κοινοβούλιο για να διενεργηθούν οι διαδικασίες επικύρωσης.
«Από την υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2009, σημείωσε ο κ. Ξέρας, το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εντοπίσει τα κενά στην ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την αναπηρία και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης. "

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας εξήρε το έργο των 20 Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τις ομάδες ατόμων με αναπηρίες, τονίζοντας ότι ο θεσμός που αυτός διευθύνει έχει αξιολογήσει και αξιολογεί ως πολύ σημαντική τη συνεργασία μαζί τους.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, ο Υπουργός ζήτησε ώστε αυτές οι εκλογές να γινουν μέσα από μια διαφανή και ανταγωνιστική διαδικασία.
"Η Αλλαγή και η μεταρρύθμιση προς την κατεύθυνση των ομοσπονδιών, μετά από 20 χρόνια ύπαρξής τους, θα δώσει μια νέα πνοή στις δραστηριότητές τους  και στη σχέση με τους ομολόγους θεσμούς και οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος εξήρε το έργο των τωρινών προέδρων..
Ο υπουργός Ξέρας επεσήμανε ότι μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας για το επόμενο έτος είναι η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με τις ειδικές καταστάσεις τους, για την αποκατάσταση και την επανένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. "Με τον τρόπο αυτό ελπίζω ότι σε πολλούς από τους ανάπηρους εργασίας που χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες  να δημιουργηθούν  οι ευκαιρίες για περαιτέρω απασχόληση και μια καλύτερη ζωή", δήλωσε ο υπουργός κ. Ξέρας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου