Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Την Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ. Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP.

Ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP) θα συνδέει την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία (φωτό αρχείου).
Ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP) θα συνδέει την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία (φωτό αρχείου).Aθήνα: Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας θα συνυπογράψουν την Παρασκευή διακρατική συμφωνία για να παράσχουν τη στήριξή τους στο σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, δήλωσε την Τετάρτη υπουργική πηγή στο Reuters.

Η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί από εκπροσώπους των τριών κρατών στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είπε ο αξιωματούχος.


«Η υπογραφή επίκειται και θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη», ανέφερε.


Ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα συνδέει την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία, είναι ένα από τα υποψήφια σχέδια για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Shah Deniz II, στο Αζερμπαϊτζάν, προς την Ευρώπη.


Μέτοχοι του TAP είναι η EGL της Ελβετίας με 42,5%, η Statoil της Νορβηγίας με 42,5% και η γερμανική E.ON Ruhrgas. Ενδιαφέρον για τον αγωγό έχει εκφράσει και η ιταλική εταιρία Enel.



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου