Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Χουντή.



Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, δέχθηκε προχθές  τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Χουντή, ο οποίος είναι και εισηγητής για την Αλβανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο εισηγητής εξήρε τις προσπάθειες της Αλβανίας και τα επιτεύγματα που καταγράφονται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η 11η σύσταση της Ευρωπαικής Ένωση.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Χουντή  τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μία αναφαίρετη αξία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ευαισθησία των ιδρυμμάτων της ΕΕ  είναι πολύ υψηλή για την αναγνώριση και  την εγγύηση του κάθε θεμελιώδες δικαιώματος από τις επίδοξες και χώρες μέλη.

 Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον βουλευτή για το έργο που επιτέλεσαν τα αλβανικά ιδρύματα για να ανταποκριθούν στις 12 συστάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σύσταση 11, όπου τόνισε ότι η Αλβανία έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου η νομοθεσία έχει γνωρίσει αισθητή βελτίωση που ευθυγραμμίζεται με την κοινοτική νομοθεσία. «Το επίκεντρο της δουλειάς μας επικεντρώνεται τώρα σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας αυτής, η οποία παραμένει πρόκληση για μας", δήλωσε ο υπουργός Ξέρας.

.Περαιτέρω, ο Υπουργός Εργασίας απάντησε στον ενδιαφερόμενο εισηγητή Χουντή γύρω από την κατάσταση του συνδικαλισμού στην Αλβανία, τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασίας και της τριμερούς συνεργασίας στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, καθώς και τις πολιτικές και τα μέτρα που λαμβάνονται στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας στο χώρο εργασίας.

Ο υπουργός Ξέρας διαβεβαίωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εργασίας έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στον τριμερή διάλογο και τη θεσμοθέτησή του. Εδώ και δύο χρόνια, το Εθνικό Συμβούλιο Εργασίας (ΕΣΕ) συνεδριάζει τακτικά, σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, και στις συνεδριάσεις του συζητάνε ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία και για τους δύο εταίρους, όπως η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες, ο κατώτατος μισθός, νομοσχέδια και σχέδια στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, κλπ.. Οι προτάσεις των εταίρων στο ΕΣΕ λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση και πολλές από αυτές έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιον ", δήλωσε ο Ξέρας.

Ο Ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Ξέρα για την ενημέρωση που μετέφερε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα της Αλβανίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, λαμβάνοντας την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.





.






.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου