Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κατηγόρησε εμμέσως το Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη θέση που κράτησε για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων.

Ο Ντούλες άφησε να εννοηθεί ότι η στάση απέναντι σε αυτό το θέμα  θα επηρεάσει αρκετά στο συνασπισμό για τις εκλογές του 2013.
Το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  απαίτησε  αλλαγή στην αλβανική νομοθεσία για να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα. 
Ο Πρόεδρος του Βαγγέλης Ντούλες, δηλώνει ότι για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας, η Αλβανία πρέπει να αλλάξει το εσωτερικό της δίκαιο, προκειμένου να εφαρμόσει την συμφωνία που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια και τη διατήρηση καλών σχέσεων με την Ελλάδα.

Είναι αυτή μια στροφή 180 μοιρών από την πολιτική της Συμμαχίας και με αυτή του τη στάση αντιτίθεται στις δηλώσεις των Σοσιαλιστών όσο αναφορά τη συμφωνία που υπεγράφη από τις δύο κυβερνήσεις και απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο ;

Ο Επικεφαλής του ΚΕΑΔ κατηγόρησε εμμέσως το Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη θέση που κράτησε για το θέμα των συνόρων, δηλώνοντας ότι «είναι λυπηρό όταν τέτοια φαινόμενα χαρακτηρίζουν και τις πολιτικές κυβερνητικών δυνάμεων." Ο Ντούλες άφησε να εννοηθεί ότι η στάση απέναντι σε αυτό το θέμα  θα επηρεάσει αρκετά στο συνασπισμό για τις εκλογές του 2013.


Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του :

  Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων δηλώσατε χθες ότι ο εθνικισμός χρησιμοποιείται για πολιτικό όφελος, αναφέρεστε στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα;;
 
Αναφέρομαι για όλους αυτούς τους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επενδύσουν και να κερδίσουν εικαστικούς ψήφους  βασισμένοι σε ένα πνεύμα  ψευδο-εθνικιστικό και ψευδο-πατριωτικό. Βέβαια μπορεί να αναμένεται από τα κόμματα που είναι περιφερειακά και θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την πολιτική τους και βουλευτική τους επιβίωση, αλλά είναι λυπηρό όταν τέτοια φαινόμενα χαρακτηρίζουν την πολιτική των κυβερνητικών πολιτικών δυνάμεων.

  Ο συνασπισμός κινδυνεύει;
 
  Το ΚΕΑΔ τις πιθανές συμμαχίες για τις μελλοντικές εκλογές τις οριοθετεί φυσικά με τα προγραμματικά στιγμιότυπα,  και ένα από τα πρώτα θέματα είναι η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάνω από την  ένταξη είναι ο εξευρωπαϊσμός της χώρας μας. Δεν μπορεί να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να είμαστε μια χώρα που συμμορφώνεται με την ΕΕ και να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας, με τους γείτονες και με τη διεθνή κοινότητα ως χώρα του τρίτου κόσμου και να ασκούμε  εξωτερική πολιτική  σχεδιασμένη με ένα κομμάτι μολύβι  κι ένα κομμάτι χαρτί πριν από τις προεκλογικές εκστρατείες. Η εξωτερική πολιτική είναι πολύ πιο σοβαρή, πιο μακροπρόθεσμη, πιο στρατηγική για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους.
 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΥΥΥΥ
    ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΤΣΕΛΙΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ Κ ΜΕ ΤΟ ΓΥΦΤΟΡΑΜΑ
    Κ ΤΩΡΑ ΜΟ ΤΣΕΛΙΟ, ΠΡΟς ΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ? ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BALLI KOMBETAR ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τραβα μπροστα βαγγελη........σε θελει η ομονοια η παινεμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή