Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Flamurtari-Barcelona για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

in

b_250_200_16777215_00___images_Sport_266.jpgFlamurtari-Barcelona, το φιλικό της πολυτέλειας αναμένεται να παιχτεί στην Αυλώνα με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας της Αυλώνας Shpëtim Gjika, ο οποίος είναι επίσης δήμαρχος της Αυλώνας. Ο  Gjika για το θέμα αυτό είχε χθες στους Δρυμάδες , συνάντηση με εκπροσώπους της ισπανικής ομάδας .
"Πρόκειται για ένα παλιό όνειρό μου και πρέπει να παραδεχτώ ότι για αυτό το πράγμα έχω περίπου τρεις μήνες που εργάζομαι. Δεν είναι ότι ήθελα να το κρατήσω μυστικό, απλά ήθελα να κάνω μια ωραία έκπληξη στους οπαδούς της Flamurtari ", δήλωσε ο Gjika για την αλβανική εφημερίδα« Sporti Shqiptar».
Δύο στελέχη της Βαρκελώνης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του σταδίου «Flamurtari» και έμειναν ικανοποιημένοι. Στη συνέχεια συναντήθηκαν και πάλι με το Gjikα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της φιλικής συνάντησης.
Ο Gjika λέει ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί λίγες ημέρες πριν από την 100ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, αφού πρέπει να βρεθεί μια κατάλληλη ημερομηνία για την ομάδα της Βαρκελώνης.
Το ιστορικό των συναντήσεων Flamurtari-Barcelona
Η  Flamurtari   έχει συγκρουστεί δύο φορές με την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο UEFA (νυν Europa League). Στην περίοδο 1985-86, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, λόγω της διαφοράς τερμάτων με τη Ντιναμό, οι Αυλωνίσιοι θα έπαιζαν για το δεύτερο πιο σημαντικό κύπελλο στην Ευρώπη. Η τύχη της έφερε απέναντι την Μπαρτσελόνα. Μετά από δύο ισόπαλους αγώνες, δεν προκρίθηκε λόγω τέρματος που δέχθηκε στην Αυλώνα αφού ο αγώνας είχε λήξει  1-1, ενώ στο Καμπ Νου 0-0.
Ένα χρόνο αργότερα συναντήθηκαν και πάλι με τη Μπαρτσελόνα για το Κύπελλο UEFA, αυτή τη φορά στον τρίτο γύρο, η οποία είναι η καλύτερη φάση στην ιστορία που πέτυχαν αλβανικές ομάδες . Η Flamurtari , αφού πέρασε το εμπόδιο της Παρτιζάν Βελιγραδίου (2-0 στην Αυλώνα και 1-2 στο Βελιγράδι) και της Γερμανικής ομάδας Aue  (2-0 στην Αυλώνα και 0-1 στη Γερμανία), δεν μπόρεσε να προκριθεί και πάλι από την Μπαρτσελόνα.
Την συνάντησή τους στο Καμπ Νου που έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1987 παρακολούθησαν 35.000 θεατές. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-0 για τη Flamurtari. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία έφερε πανικό στους Αυλωνίσιους. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, δέχτηκαν άλλα τρία γκολ σε πέντε λεπτά. Το ευρωπαϊκό όνειρο για τη Flamurtari τελείωσε παρότι είχαν κερδίσει 1-0 στην Αυλώνα.
Η  Flamurtari  των δύο αυτών χρόνων είναι ίσως η πιο ένδοξη στιγμή του αλβανικού ποδοσφαίρου. Ίσως ποιος ξέρει πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει αν δεν αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα. Βαρκελώνη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου