Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Κουλουρίτσα γιόρτασε την Αγία Μαρίνα της.


  Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, γιορτάστηκε και φέτος, η γιορτή της Αγίας Μαρίνας, στο χωριό Κουλουρίτσα, επαρχίας Λιβαδειάς.      Το πρωί, η εκκλησία του χωριού,  η Αγία Μαρίνα,  κατακλύστηκε από πλήθος πιστών. Όλοι οι Κουλουριτσιώτες, πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών και πολλοί άλλοι από τα Ριζά, τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της Αγίας τους.       Ο Ιερέας λειτούργησε, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. 

        Μετά το εκκλησίασμα και τον Αγιασμό, οι υπεύθυνοι της εκκλησιαστικής επιτροπής του χωριού, πρόσφεραν σ' όλους τους παρευρισκόμενους, ένα πλούσιο πιάτο, ,που είχαν ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα, γλυκά μπύρες και αναψυκτικά.
       Στη συνέχεια άναψε το γλέντι και ο ήχος του κλαρίνου και των ηπειρωτικών τραγουδιών ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους όπου χόρεψαν μέχρι αργά το απόγευμα.
        Ο κόσμος ευχαριστήθηκε. Το χωριό, έστω και για μια μέρα, άλλαξε όψη και γέμισε ζωή και κίνηση.Το πανηγύρι της Κουλουρίτσας είναι από τα πιο καλά οργανωμένα και όταν θέλουμε και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε ΠΟΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου