Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα «δίνουν όλα» οι αστυνομικοί στο κυνήγι των παρανόμων!..


Εντυπωσιακά τα στοιχεία από τη δράση τους τον Ιούνιο. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: Συνελήφθησαν 850, κατασχέθηκε 1½ τόνος χασίς και εξιχνιάστηκαν πάνω από 80 υποθέσεις

Μειώθηκαν αισθητά τα τροχαία ατυχήματα. Βεβαιώθηκαν 2307 παραβάσεις σε 14.476 ελέγχους

• Το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, αλλά και τις πολλές και σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι αστυνομικοί στην Ήπειρο αποδεικνύουν και τα εντυπωσιακά στοιχεία, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας τον Ιούνιο. 

Και αυτά, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν στο Σώμα, μετά τις συνεχείς περικοπές κονδυλίων, αλλά και τις αισθητές μειώσεις στις αποδοχές των Αστυνομικών, οι περισσότεροι από τους οποίους αμείβονται δυσανάλογα, με το μέγεθος και την επικινδυνότητα της δουλειάς τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε ένα μήνα συνελήφθησαν συνολικά 850 άτομα, δηλαδή υπήρχαν σχεδόν 28 συλλήψεις την ημέρα! Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο, που δείχνει, ότι κατασχέθηκε 1 ½ τόνος χασίς (!), κάτι που αποδεικνύει, ότι η δράση των κυκλωμάτων διακίνησης είναι καθημερινή, όμως η μάχη των Αστυνομικών με τους εμπόρους ναρκωτικών είναι, τις περισσότερες φορές, επιτυχημένη.

Έμφαση στα ναρκωτικά…
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τη μερίδα του λέοντος στις κατασχέσεις είχαν τα ναρκωτικά. Εκτός του χασίς (η ακριβής ποσότητα είναι 1 τόνος 486 κιλά και 681,84 γραμμάρια), τον Ιούνιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 160,9 γραμμάρια ηρωίνης, 7,7 γραμμάρια κοκαΐνης και 95 δενδρύλλια χασίς.
Συνολικά, συνελήφθησαν 33 άτομα για παραβάσεις του «Νόμου περί Ναρκωτικών», δηλαδή οι Αρχές «τσάκωναν» κάθε ημέρα του Ιουνίου, σχεδόν και από έναν.

Οι εξιχνιάσεις…
Παράλληλα, συνελήφθησαν 34 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ εξιχνιάστηκαν 32 ανάλογες υποθέσεις και άλλες 4 ήταν για απόπειρες κλοπής. Αυτά τα στοιχεία μας επιβεβαιώνουν τη ραγδαία έξαρση κλοπών και διαρρήξεων στην Ήπειρο και ότι έχει πλέον χαθεί το αίσθημα ασφάλειας, όχι μόνο στα σπίτια και κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά τώρα και μέρα μεσημέρι, στα κέντρα πόλεων κ.α. περιοχών.
Τέλος, συνολικά εξιχνιάστηκαν 82 υποθέσεις, ενώ συνελήφθησαν 707 λαθρομετανάστες και άλλοι 10 για τη διακίνησή τους.

Τα Τροχαία…
Στο μεταξύ, αισθητά μειωμένα ήταν φέτος τον Ιούνιο τα τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (φέτος συνέβησαν 6, αντί 15). Από αυτά, ένα ήταν θανατηφόρο, έναντι 6 το 2011, ενώ 5 άτομα τραυματίστηκαν, σε αντίθεση με το 2011, που είχαν τραυματιστεί 17. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (!) κ.α. Βέβαια, για την παραπάνω μείωση υπάρχει η εξήγηση της κατά πολύ μειωμένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων κ.α. οχημάτων φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, κυρίως λόγω του κόστους στις τιμές καυσίμων.

Καλή δουλειά…
Πάντως, εξαιρετική είναι η δουλειά που κάνουν και τα κλιμάκια της Τροχαίας, όχι μόνο στα Γιάννινα, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου.
Τον Ιούνιο έγιναν 14.476 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.307 παραβάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (1013) ήταν για υπερβολική ταχύτητα.
Ακόμη, από τις παραβάσεις ξεχωρίζουν οι 411 για στέρηση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις, ότι στην Ήπειρο κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα οχήματα, μιας και λόγω κρίσης οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώνουν την ασφάλεια.
***
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει: μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος, όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητα, φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας, δεν μιλώ στο κινητό…» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου