Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στην έκθεση " Ορίζοντες για την απασχόληση και την κατάρτιση ", εκατό επιχειρήσεις παρέχουν χίλιες νέες θέσεις εργασίας

Η Έκθεση για την απασχόληση " Ορίζοντες για την απασχόληση και την κατάρτιση ", η οποία άνοιξε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο των Συνεδρίων στα Τίρανα, αναμένεται να προσφέρει περισσότερες από χίλιες θέσεις εργασίας.
Xιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, έχουν επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης  από την  πρώτη ημέρα των εγκαινίων της.

Σε πάνω από 100 περίπτερα, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και επιτυχημένες στη χώρα καθώς και τα πανεπιστήμια και τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους και πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας, κυρίως για άτομα με προσόνα που αναζητούν εργασία.
Η Έκθεση διοργανώνεται από την Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης και το Δήμο των Τιράνων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών και το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του κυβερνητικού προγράμματος, Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Απασχόληση.

Ο Υπουργός Εργασίας,  Σπύρος Ξέρας, στην ομιλία του εξήρε την έκθεση ως πολύ σημαντική  στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος για τη μείωση της ανεργίας. Σύμφωνα με τον Ξέρα, "αυτή η έκθεση θα προσφέρει μια φυσική συνάντηση των εργοδοτών και των εργαζομένων, κι αυτό θα έχει  άμεσο αντίκτυπο στην μείωση της ανεργίας."

Εμείς,- είπε ο υπουργός, μιλώντας εξ ονόματος του οργάνου του οποίου ηγείται, «εργαζόμαστε για να απλουστευθεί και να βελτιωθεί το κλίμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να δημιουργήσουν μεγαλύτερους χώρους για την απασχόληση και αυτή η έκθεση θα πετύχει το στόχο της. "
 
Ο Θωμάς Μήτσιος, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, είπε ότι "η νέα καινοτομία της Έκθεσης είναι ότι εκτός από τη φυσική επαφή μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, αυτή τη φορά θα απαιτηθεί και η προώθηση σε μια σύγχρονη και γιγαντιαία μορφή , στο Παλάτι των Συνεδρίων, των σημαντικότερων και πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων  της χώρας ".

Οι επιχειρήσεις αυτές, πρόσθεσε, χάρη στον επαγγελματισμό τους και του συστήματος διαχείρισης με τις σύγχρονες και υψηλές προδιαγραφές , θα δώσουν τη δέουσα σημασία και τη δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων .

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες μέχρι τις 2 Μαΐου.

1 σχόλιο: