Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σκόπια: Ο Τάτσι καλωσόρισε τον Αλβανό πρόεδρο στο Τέτοβο


«Έστρωσε κόκκινο χαλί εκατό μέτρων»

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας, Πρόεδρε», είπε καλωσορίζοντας τον Αλβανό πρόεδρο, Μπαμίρ Τόπι, σήμερα στο Τέτοβο, ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος της FYROM, Μεντούχ Τάτσι.

Ο Αλβανός πρόεδρος- ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια- στην ομιλία του, κάλεσε τους Αλβανούς να ζήσουν σε αρμονία με τους Σλάβους των Σκοπίων, ώστε να οικοδομηθεί μια κοινή  ευρωπαϊκή νοοτροπία.

«Σας καλώ να συνεχίζετε να ζείτε με ειρήνη και αρμονία με τους Σλάβους στην FYROM, προκειμένου να οικοδομηθεί μια κοινή νοοτροπία, επειδή το μέλλον όλων μας είναι η Ευρώπη χωρίς σύνορα καθώς και τα Βαλκάνια χωρίς σύνορα. Τώρα ανοίγεται μια άλλη εποχή για εμάς και τα παιδιά μας», είπε ο Μπαμίρ Τόπι απευθυνόμενος προς τους κατοίκους του Τέτοβο.

Στην ομιλία του τόνισε ότι αν και η ιστορία χωρίζει τους Αλβανούς με κρατικά σύνορα, εντούτοις η καρδιά τους χτυπάει το ίδιο, αφού ομιλούν  την ίδια γλώσσα και μοιράζονται έναν πολιτισμό και  κοινά έθιμα.

«Ερχόμενος σήμερα εδώ», είπε ο Τόπι, «μπορώ να σας πω ότι στις 28 Νοεμβρίου του 2012, την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί», είπε ο Τόπι.

--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου