Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ.Επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ο Χ. Αθανασίου

Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣΤο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά.Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσε και η Νέα Δημοκρατία. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τρίτη θέση ο Γιάννης Μιχελάκης.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: Πύρρος Δήμας, Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Θεόδωρος Καρυώτης, Κυριακή Σταμαδιάνου, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Τάσος Φλάμπουρας, Άρτεμις Παπαδάκου, Σωτήρης Γκασούκας, Άννα Πάντου, Φραγκίσκος Μπριλάκης, Μαρία Αναγνωστοπούλου.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στην Ιπποκράτους, το πρόγραμμα του Κινήματος για την αγροτική παραγωγή.

«Το τραγικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, το γεγονός ότι εισάγονται στη χώρα, το 85% των τροφίμων και το 90% των ζωοτροφών, μας επιβάλλει να παρέμβουμε αμέσως στην ίδια την παραγωγική βάση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι, μέσα στην επόμενη τριετία, το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών να έχει θετικό πρόσημο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ζητούμενο είναι ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, αρχής γενομένης από τον πρωτογενή τομέα: γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει διαπιστωμένο μεγάλο ρεύμα πολιτών νεαρής ηλικίας και υψηλού μορφωτικού επιπέδου που «ψάχνει τώρα» ευκαιρίες επιστροφής στην περιφέρεια και ενασχόλησης με την αγροτική παραγωγή και τόνισε ότι θα εντατικοποιηθεί η παραχώρηση γης σε νέους αγρότες.

Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 4 Μαΐου, και ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, από το εκλογικό επιτελείο.

Χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Μαρία Χούκλη και Στρατή Λιαρέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η τρόικα θα συμφωνήσει σε επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα ως το 2015, ενώ το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλει με 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η χρονική επιμήκυνση εφαρμογής του προγράμματος θα επιτρέψει την ήπια προσαρμογή, χωρίς να θιχθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και χωρίς οριζόντιες περικοπές στον βαθμό που θα εφαρμόζονται οι διαρθρωτικές αλλαγές και θα περικόπτονται οι περιττές δαπάνες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν καταστραφεί το οικοδόμημα της χώρας δεν θα σωθεί τίποτα, ενώ αναφερόμενος σε εκείνους που θεωρούν δεδομένη την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ότι μπορεί να αναλάβουν οι εταίροι το χρέος μας και να μας αφήσουν να χρηματοδοτούμε τις δαπάνες μας από τους φόρους που συλλέγουμε, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με βίαιη προσαρμογή εντός εβδομάδων με συνέπεια τις περικοπές μισθών και συντάξεων κατά 50%-60%, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι απειλή, αλλά γνώση.

Επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ο Χ. Αθανασίου

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τρίτη θέση ο Γιάννης Μιχελάκης.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας μετέχουν οι Ηλίας Κονοφάγος, Αναστασία Σαλή Παπασαλή, Σταύρος Παπαγεωργίου, Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, Θεόδωρος Λαμπράκης, Γεώργιος Πετράκης, Σωτήριος Βαχαβιώλος, Δήμητρα Λυγούρα, Δημήτρης Τσομώκος.

Ψηφοδέλτιο ευθύνης και  μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού συμβολισμού χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του.

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος. Εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του Αντώνης Σαμαράς.

«Εκφράζει, ακόμη, την έμφαση που δίνουμε στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η Πατρίδα μας στα εδάφη και τις θάλασσές της. Συνδέεται με την απόφασή μας να αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη – όπως ακριβώς έκανε και η Κύπρος – για να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ. Εκφράζει μια βασική πτυχή της πολιτικής μας για στροφή στην πραγματική Οικονομία, ανάταξη και ανάπτυξη» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στέλνουμε, έτσι, παντού, το μήνυμα ότι η Ελλάδα – παρά τις αντιξοότητες, παρά τα προβλήματα που αφήνει πίσω του το ΠΑΣΟΚ – είναι μια πλούσια χώρα, που μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Εκφράζει, τέλος, τη θέλησή μας να καταργήσουμε τα διαχωριστικά τείχη του χθες και να ενώσουμε τους Έλληνες για το αύριο. Στο ψηφοδέλτιό μας είναι ακόμη πρόσωπα που εκφράζουν τη νέα γενιά, τους νέους επιστήμονες, τους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, γυναίκες, άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία και στους χώρους της εργασίας τους. Είναι πολίτες με έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Ένας Δήμαρχος που είχε την ατυχία να καταστεί Άτομο με Αναπηρία, αλλά δεν τα έβαλε κάτω. Είναι, βεβαίως, και δύο από τους στενότερους συνεργάτες μου. Είναι, με μια φράση, ψηφοδέλτιο ευθύνης. Ψηφοδέλτιο μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού συμβολισμού», καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς.

 Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να βρεθεί στην πόλη των Σερρών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της τοπικής ΝΟ.ΔΕ Γιώργο Τσουμαρίδη, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης των Σερρών, ενώ θα έχει επαφές και με εκπροσώπους της παραγωγικής τάξης του νομού. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Newsroom

3 σχόλια:

  1. Ο ΠΥΡΡΟΣ ΕΧΕΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα περιεργο πραγμα ηυποψηφιοτητα του Πυρρο Δημα δε αγγιξε κανεναν η απλως τι να πουμε γα ενα τοσο θηριο που μας εκανε περηφανους ανα τον κοσμο.η αληθεια ειναΙ οποια και να ηταν η επιλογη του ΠΥΡΡΟΥ, εμας τους Βορειοηπειρωτες δεν θα μας πειραζε γιατι ο ανθρωπος δεν εχει να αποδειξει τιποτα αλλο και σε κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Πύρρο, πόσο εύκολα διαγράφεις την ιστορική σου πορεία στον αθλητισμό της Ελλάδας και στην καρδιά των Ελλήνων για να πας...
    με το ΠΑΣΟΚ! Μπράβο που ζητάς στήριξη στο κόμμα που κατά κύριο λόγο ΔΙΕΛΥΣΕ την Ελλάδα, τους Έλληνες, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των νέων, και τα περήφανα γηρατειά.Μπράβο Πύρρο που μας απογοήτευσες....Φαίνεται ζεις σε άλλη χώρα και δεν βλέπεις τί γίνεται γύρω σου.Μπορεί να σήκωσες τα βάρη στους αγώνες, αλλά το βάρος της ντροπής δεν θα το σηκώσεις ποτέ.Ντροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή