Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι προεκλογικές «πράσινες δεσμεύσεις», για τους Βορειοηπειρώτες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ


 Θυμάστε τότε αρχές Ιουνίου 2009, λίγες μέρες πριν τις Εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και  4 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, κι ενώ το προηγούμενο βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου είχε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, θέλησε να συναντηθεί με τους Βορειοηπειρώτες εν Αθήναι.Κινητοποιήθηκαν οι βουλευτές που ήταν πιο κοντά στους Βορειοηπειρώτες, "έπεσαν" τηλέφωνα, εστάλησαν μηνύματα κι έτσι στις 3 Ιουνίου 2009 στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του με εκπροσώπους Ομογενών Βορειοηπειρωτών, στους οποίους απηύθυνε τις παρακάτω δεσμεύσεις.

 
Δεσμεύσεις που όπως τις προσφώνησε στην αίθουσα εκεί έμειναν. Ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε τι διάβαζε, σε ποιους απευθύνονταν, τι δεσμευόταν, δεν είχε καμία ιδέα, γιατί το λόγο του τον έγραψε Βορειοηπειρώτης, στέλεχος του Πασόκ σε συνεργασία με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και είχε άγρια μεσάνυχτα.
Στο τέλος της ομιλίας του τα χειροκροτήματα των παραβρισκόμενων Βορειοηπειρωτών έπεσαν βροχή, ενώ έτρεξαν να φωτογραφηθούν ως συνήθως μαζί του.
Ας θυμηθούμε τι είχε υποσχεθεί τότε το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύσεις που θα υλοποιούσε σαν έρχονταν στην Κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε Πρωθυπουργός και οι Βορειοηπειρώτες περίμεναν τον "άνθρωπό τους" να κάνει πράξη τα λόγια. Και τελικά έμειναν στο περίμενε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
"Για μας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας μας η οριστική αποκατάσταση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα και, βεβαίως, η στήριξη της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στις πατρογονικές της εστίες, με συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία δεσμευόμαστε.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα μεταξύ των οποίων:


- Άμεση, χωρίς διακρίσεις και με διαφάνεια, απόδοση της ιθαγένειας σε όλους τους ομογενείς που τη δικαιούνται.


- Εξέταση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων όλων των ομογενών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, για την λήψη σύνταξης του ΟΓΑ.


- Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και επενδύσεων, στις περιοχές όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με έμφαση στις κοινωνικές υποδομές, τον πολιτισμό, το ειδικό δίκτυο, την ύδρευση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


- Αποτελεσματική προστασία της ιδιοκτησίας των Βορειοηπειρωτών.


- Τόνωση της παιδείας, με την ανέγερση σχολικών μονάδων, την παραγωγή σχολικών βιβλίων, ώστε να διδάσκονται τα παιδιά και την ιστορία, και τον πολιτισμό, και τη γεωγραφία.


«Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία δυνατοτήτων σπουδών στα ελληνικά Πανεπιστήμια και για την επιμορφωτική και οικονομική στήριξη των Ελλήνων εκπαιδευτικών στην Αλβανία»

5 σχόλια:

  1. Yposxeseis tou Papandreou einai aeros kopanistos, i agapi pou deixnon oi pasokoi gia tous omogeneis einai ayti pou deixnoun gia tous allodapous..mi ksegielieste!!!!!!!!!!!!!!tha meinete sto perimene opos mexri simera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν υπαρχει μεγαλυτερος λοποδιτης απο τον ΓΑΠ........................ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε ,ποση κοροιδια πια???μεχρι χτες αυτος δε ηταν στην κυβερνηση???εκανε τιποτα απαυτα που υποσχεται τωρα?κ τις συνταξεις εκοψε στα γεροντια κ μια ασφαλεια της προνοιας που ειχαν μερικοι,δεν τους την ανανεωσε,επειδη μενουν στη αλβανια κ οχι στη Ελλαδα.
    ''η στήριξη της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στις πατρογονικές της εστίες,''.Κ στη φωτο αν δειτε,ολοι οι γνωστοι γλυφτες, ''οι πατριωτες'', τα κομματοσκυλα του κερατα,που θα σωσουν την βορεια ηπειρο.Απτο '90 εως τωρα τα ιδια ατομα αυτα. αυτα τα κουταβια βλεπεις κ τρεχουν πισω απο καθε καρεκλά.Θελω α πω τοσα πολλα,αλλα δε εχω απο που α πρωτοαρχισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημόσια "συγνώμη" ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησής του, που είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και τον συνεχιστή της πολιτικής κ. Βενιζέλο ένα συγνώμη δεν αρκεί όταν: Αν και είχε την δυνατότητα να εξετάσει και άλλους τρόπους δανεισμού για την Ελλάδα, εκείνος θεώρησε μονόδρομο την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή