Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κοιλάδα Πρέσεβο: ΗΠΑ, ΕΕ καλούν τους Αλβανούς στις σερβικές εκλογές


Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, Mary Warlick, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ, Δημήτριος Κυπραίος και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Βίνσεντ Ντέγκερτ, κάλεσαν τους Αλβανούς που ζουν στην κοιλάδα του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, να συμμετάσχουν  στις βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου.

Με την εκδήλωση  «Η συμμετοχή ενισχύει τα δικαιώματα των πολιτών», που διοργάνωσε η εφημερίδα «Press Jug»,  του Μπουγιάνοβατς, η Mary Warlick, είπε ότι πιστεύει ότι η συμμετοχή όλων των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές συμβάλλει στην παρουσία μιας φωνής της περιοχής στο σερβικό κοινοβούλιο.

Είπε, ακόμη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν μεγάλη έμφαση στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και αυτός πρέπει να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Βίνσεντ Ντέγκερτ, δήλωσε ότι η Σερβία βρίσκεται στην αρχή των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αλλά κανείς δεν μπορεί να ωθήσει σε αυτήν την μαραθώνια πορεία εκτός από τους ίδιους τους πολίτες.

Η παρέμβαση αυτή, των τριών διεθνών μεσολαβητών, έγινε λόγω της εμμονής ορισμένων  αλβανικών κομμάτων  της Κοιλάδας, που προτρέπουν τους ψηφοφόρους τους να μην συμμετάσχουν στις σερβικές εκλογές.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου