Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αλβανοί: «Δημιούργημα του Βελιγραδίου ο AÇTOSH


Ο πρόεδρος του αλβανικού δημοκρατικού  μετώπου για την Εθνική Ενοποίηση- FDBK, Γκαφούρ Αντίλι δήλωσε ότι ο λεγόμενος «Στρατός για την απελευθέρωση των κατεχόμενων αλβανικών εδαφών»/ AÇTOSH είναι δημιούργημα  των δομών του Βελιγραδίου.

«Μόνο το καθεστώς του Βελιγραδίου που κατέχει παράνομες και εγκληματικές δομές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ανησυχεί ότι μέσω ενός τέτοιου  εικονικού στρατού, δηλαδή, λένε στην διεθνή κοινότητα ότι οι Αλβανοί έχουν μια παράλληλη δομή», δήλωσε  ο πρώην πολιτικός εκπρόσωπος του Αλβανικού Εθνικού Στρατού- AKSH.

Σύμφωνα με τον Αντίλι, διατάχθηκαν οι δομές του FDBK να διαπιστώσουν για την ύπαρξη  του λεγόμενου αυτού στρατού, αλλά διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπάρχει.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι ένοπλοι Αλβανοί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο δρουν για την προστασία των αυτοχθόνων οικογενειών και τα σπίτια τους από τις σερβικές εγκληματικές συμμορίες.

«Αλλιώς θα ήταν αναγκασμένοι να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εθελοντικά. Αυτή τη στιγμή στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο πρόεδρος του ‘Μετώπου’.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου