Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το πιο επιρρεπές κράτος σε malware αναδείχθηκε η Αλβανία


Albania is the most Malware infected Nation Το πιο επιρρεπές κράτος σε malware αναδείχθηκε η Αλβανία Ερευνητές ασφάλειας καθώς και οι εταιρείες Norman και Microsoft, μετά τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων από τα προϊόντα ασφάλειας, ανακάλυψαν ότι η Αλβανία είχε το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης υπολογιστών (65% ) από malware.
 Σύμφωνα με τις αναφορές της εταιρείας Norman, oι χώρες που ακολουθούν είναι η Νότια Κορέα, η Γουατεμάλα, το Βιετνάμ, η Ινδονησία, η Αργεντινή, η Ταϋλάνδη, η Γεωργία, οι Φιλιππίνες, η Αλγερία, η Βενεζουέλα, η Λιθουανία και το Πακιστάν.

Η Microsoft αναφέρει, επίσης ότι,
στην Αλβανία το δεύτερο τετράμηνο του 2011 το πιο συχνό φαινόμενο ήταν τα Worms, τα οποία επηρέασαν το 43.7% όλων των υπολογιστών που αντιμετώπισαν πρόβλημα.
Επίσης, συχνή απειλή ήταν και το Win32/Autorun, το οποίο επηρέασε το 25.2% των υπολογιστών.
Albania Malware Το πιο επιρρεπές κράτος σε malware αναδείχθηκε η Αλβανία
Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει τα κορυφαία ενεργά botnets για την αποστολή μηνυμάτων spam από την Αλβανία. Τα 3 πρώτα spambots φιλοξενήθηκαν στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του 2011:
Untitled Το πιο επιρρεπές κράτος σε malware αναδείχθηκε η Αλβανία
Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η Φιλανδία έχει το μικρότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο με το 24.31% των υπολογιστών να έχουν δεχθεί επιθέσεις από malware, ιούς, spyware και Trojan.


 http://www.tromaktiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου