Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

O Υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας υποδέχθηκε το νέο Πρέσβη της Ιταλίας στην Αλβανία, κ.Massimo Gaiani


Πρέσβης-Ιταλία-21-2-12 Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, υποδέχθηκε πριν λίγες μέρες το νέο Πρέσβη της Ιταλίας στην Αλβανία, κ.Massimo Gaiani. Ο Υπουργός συνεχάρη τον Πρέσβη για τα νέα του καθήκοντα  και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθούν και η συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και απασχόλησης θα συνεχιστεί.

Ο κ. Ξέρας  ευχαρίστησε τη γειτονική χώρα για την υποστήριξη που έδωσε και συνεχίζει να παρέχει στην Αλβανία στην Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη δέσμευση των θεσμικών οργάνων της Αλβανίας για την κάλυψη των 12 συστάσεων της ΕΕ για την Αλβανία.
"Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εργασίας, ως το κορυφαίο όργανο εκπλήρωση της σύστασης 11 έχει πάρει όλες τις πρωτοβουλίες για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που προωθεί και εξασφαλίζει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση των οργάνων που είναι αρμόδια", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Ο Πρέσβης Gaiani  ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και εξέφρασε την ετοιμότητα της ιταλικής κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, να υποστηρίξει τις προτεραιότητες της Αλβανίας και ειδικότερα εκείνες που σχετίζονται με τη μείωση της φτώχειας και της απασχόλησης.
Στο τέλος της συνάντησης, οι συνομιλητές συμμερίστηκαν την άποψη ότι μετά από αυτή την πρώτη  συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις που θα συγκεκριμενοποιήσουν τη συνεργασία με συγκεκριμένα σχέδια στον τομέα των κοινωνικών πολιτικών και την εφαρμογή των διμερών συμφωνιών, ιδίως η συμφωνία για τη μετανάστευση, λόγω Απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου