Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικιστικό αλβανικό κίνημα: «Διεφθαρμένες οι κυβερνήσεις Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου»

«Κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για ‘παζάρια’ με τον Σαμαρά»

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων και των συστάσεων στην έκθεση της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με το ρόλο του πρώην αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνινκ Σπαχίου και την απόλυσή του, ο τελευταίος, αντέδρασε έντονα με κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.




Ο Σπαχίου αναφέρθηκε στη συνάντηση μεταξύ του Σαλί Μπερίσα και του αρχηγού του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά,  με τον οποίο είχε, όπως είπε, εμπορικές δοσοληψίες οι οποίες θα πρέπει να διευκρινιστούν στο Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος ‘Κόκκινο Μαύρο’ κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για υποσχέσεις με τον  Σαμαρά για τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και έριξε σπόντες ότι στις έρευνες πετρελαίου της νότιας Αλβανίας εμπλέκεται η σερβική μαφία.



 Συγκρίνοντας, μάλιστα,  την πολιτική της Ελλάδας με της Αλβανίας, ο Σπαχίου έδωσε το παράδειγμα  της απομάκρυνσης από την ελληνική πολιτική σκηνή των διεφθαρμένων  Ελλήνων πολιτικών και ότι αυτό θα εφαρμοστεί και στην Αλβανία.



Κατηγόρησε ακόμη και την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου του Χασίμ Θάτσι που μαζί με τον Σαλί Μπερίσα αντί να ενώσουν τους Αλβανούς τους  διαιρούν και χαρακτήρισε τις δύο κυβερνήσεις ως «τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις στην περιοχή και στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου