Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αλβανία: Συνεργασία με Σαουδική Αραβία στον αγροτικό τομέα


Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δέχθηκε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Έρευνας Αμπντουλάχ Αλομπάιντ, η οποία, αντιπροσωπεία,  πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία.


Ο  Μπερίσα ευχαρίστησε τον Σαουδάραβα υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Αραβίας,  για το ενδιαφέρον που δείχνει για τη χώρα του, η οποία, όπως είπε, παρουσιάζει  πραγματικές δυνατότητες επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Αλομπάιντ ανέφερε ότι η επίσκεψη του είναι έκφραση του ενδιαφέροντος του βασιλιά Αμπντουλάχ και της χώρας του για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Η αραβική αντιπροσωπεία εστίασε το ενδιαφέρον της  στη συνεργασία στον τομέα της γεωργίας και στην συμβολή της αραβικής χώρας στην παραγωγή και προώθηση των αγροτικών και ζωικών προϊόντων της Αλβανίας στη Σαουδική Αραβία.

Όπως διευκρίνισε ο Σαουδάραβας υπουργός, η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να παράσχει ενισχύσεις στην προώθηση του ιδιωτικού γεωργικού τομέα της Αλβανίας με κίνητρο την εξαγωγή των προϊόντων προς την αραβική χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Σαουδάραβα πολιτικό για το ενδιαφέρον του και αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Αλβανίας πέρα από τη γεωργία και στους τομείς της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου και του τουρισμού.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το ενδιαφέρον και οι επενδύσεις της αραβικής χώρας θα ευοδωθούν στο πολλαπλάσιο από τα προϊόντα τα οποία θα παράσχει η Αλβανία.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου