Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ξέρας χαιρετίζει την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να μην αλλάξει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα τρία επόμενα χρόνια.

To Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών χαιρέτισε τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της  Ρυθμιστικής Αρχής της Ενέργειας, να μην αλλάξει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα τρία χρόνια.

 Η απόφαση αυτή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σέβεται , μεταξύ άλλων, την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Εργασίας ως η υψηλότερη των τριμερών συμβουλευτικών αμοιβών για τη μη εφαρμογή της νέας ταρίφας της ενέργειας.


  Η απόφαση έρχεται σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Αλβανίας και της συμφωνίας του Υπουργείου Εργασίας με τους εργοδότες και τους εργαζομένους, για την προστασία των ευάλωτων ομάδων και την εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών για τις επιχειρήσεις.


Prioritet i Qeverisë është ulja e varfërisë dhe mbrojtja e shtresave në nevojë si dhe garantimi dhe sigurimi i të gjithë konsulatorëve në kushte të vështira social-ekonomike, ku përfshihen: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φτώχειας και η προστασία των ευάλωτων ομάδων και να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει όλα τα προς το ζην σε δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, όπου περιλαμβάνονται:

  • οικογένειες που ζουν με την οικονομική ενίσχυση ή που έχουν μέλη τους με ειδικές ανάγκες
  • συνταξιούχοι
  • και οι οικογένειες των εργαζομένων, που έχουν ακαθάριστο μηνιαίο μισθό κάτω των 35 χιλ. ανά μήνα
Αυτές οι κατηγορίες θα συνεχίσουν να επωφελούνται, όπως μέχρι τώρα, σαν αποζημίωση το ποσό των 640 lek ανά μήνα, με βάση την κυβερνητική απόφαση «Για την προστασία των ευάλωτων ομάδων, με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος."

Γο Υπουργείο Εργασίας εξασφαλίζει την εμβάθυνση της συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους να ανταποκριθούν σε κάθε νόμιμη απαίτηση και που έρχεται για την υποστήριξη ευάλωτων κατηγοριών.

1 σχόλιο:

  1. H ALBANIA ENO DIXNI OTI INE PIO FTOXEIA APO TIN ELLADA DEN ALLAZI TIN TIMI TIS DEH, ENO EDO APO NEO ETOS 8A FTASI TA IPSI

    ΑπάντησηΔιαγραφή